Η ταλαντούχα Μαρία Κίτσου στο νέο τηλεοπτικό της εγχείρηµα, το «Nα µε λες µαµά», σε σκηνοθεσία Αντώνη Αγγελόπουλου, στην πολυαναµενόµενη -για τους φαν της Μαρίας- κοινωνική δραµατική σειρά που θα προβληθεί από τον Alpha, υποδύεται την Ξένια, µια γυναίκα που ανταποκρίνεται στις σιωπηλές κραυγές για βοήθεια ενός κακοποιηµένου κοριτσιού.

Η εκποµπή «Super Κατερίνα» βρέθηκε στα γυρίσµατα της σειράς και εκεί οι συντελεστές «απασφάλισαν». «Το “Nα µε λες µαµά” είναι µια µίνι σειρά, δραµατική, που έχει σχέση µε την παιδική κακοποίηση», επισήµανε αρχικά ο σκηνοθέτης Αντώνης Αγγελόπουλος. «Ήταν πρόκληση και για µένα, αλλά ήθελα να το κάνω, γιατί ήταν το θέµα πολύ ισχυρό. Ο ρόλος της Ξένιας είναι ρόλος ζωής», τόνισε η Μαρία Κίτσου.

«Το “Να µε λες µαµά” αφορά την παιδική κακοποίηση, ένα φλέγον ζήτηµα. ∆υστυχώς υπάρχουν πολλά παιδιά που κακοποιούνται µε πολλούς τρόπους, ψυχολογικά, σωµατικά, συναισθηµατικά, σεξουαλικά. Η σειρά µας φιλοδοξεί να φέρει στην επιφάνεια αυτό το ζήτηµα. Ο ρόλος που υποδύοµαι (σ.σ. της Ξένιας) είναι µιας επιστήµονα, αυτός της ορνιθολόγου, η οποία σε µια εκδροµή ενός σχολείου διαπιστώνει ένα ξεχωριστό κοριτσάκι, το οποίο τυχαία µετά το συναντά και καταλαβαίνει ότι κακοποιείται. Κάνει τα πάντα κατόπιν αυτού, ψάχνει στις τοπικές Αρχές, στην Αστυνοµία, στη δασκάλα της που είχε κάνει σχετική καταγγελία. Για να διαπιστώσει ότι υπάρχουν κλειστές πόρτες, αποσιωπήσεις. Αυτή είναι η κατάσταση. Και λαµβάνει την τροµερή απόφαση: να πάρει το παιδί, να το απαγάγει για να το σώσει. Γιατί είναι ο µόνος τρόπος, γιατί δεν υπάρχει κανείς άλλος να ενδιαφέρεται για την τύχη του. Είµαι ενθουσιασµένη και πολύ τυχερή που έχω αυτόν τον ρόλο, γιατί έχω να περάσω σηµαντικά µηνύµατα».

«Το “Να µε λες µαµά” ήταν ένα δώρο για µένα», όπως και «το να λάβω µέρος σε µία δραµατική σειρά», υπογραµµίζει από την πλευρά της η έξοχη ρολίστρια Ελένη Κοκκίδου. «Η σειρά έχει πολύ σπουδαίο καστ. Ο ρόλος µου (σ.σ. της Αγγέλας) είναι µιας γυναίκας η οποία πήγε στη φυλακή. Λόγω της φυλάκισης στερήθηκε την κόρη της, που υιοθέτησαν πλούσιοι. Και δεν την ξαναείδε για να µην της αναστατώσει τη ζωή».