Μετά τις ευρωεκλογές έχουν φουντώσει οι πολιτικές διεργασίες, όµως εκεί που έρχεται σίγουρα ανασχηµατισµός είναι στη µικρή οθόνη.

Διαβάστε ακόμα: Η Αναστασία Γιάμαλη κι επίσημα στο MEGA

Η Αναστασοπούλου, ο Πορτοσάλτε και η Γιάμαλη

Στον Σκάι πλέον, µετά την εκλογή του Γιώργου Αυτιά στην Ευρωβουλή, δροµολογείται «αλλαγή φρουράς» στην πρωινή ενηµερωτική ζώνη του Σαββατοκύριακου. Στο κανάλι του Νέου Φαλήρου οδεύει η Φαίη Μαυραγάνη, που ολοκληρώνει τη συνεργασία της µε τον ΑΝΤ1 έπειτα από δύο σεζόν στο «Στούντιο µε θέα».

Στο καθηµερινό πρόγραµµα του Σκάι είναι οριστικό πως η ζώνη 12.00-14.00 περνά και αυτή στην ενηµέρωση και επικρατέστερος για την ανάληψή της είναι ο Αρης Πορτοσάλτε, πιθανότατα µε συµπαρουσιαστή/συµπαρουσιάστρια.

Η κάθοδος της Φαίης Μαυραγάνη από το Μαρούσι στο Φάληρο αφήνει κενή την πρωινή ενηµερωτική ζώνη του ΑΝΤ1. Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί, αλλά και οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τη Μαρία Αναστασοπούλου να έχει ξεκάθαρο προβάδισµα στο «τιµόνι» της πρωινής ενηµερωτικής εκποµπής του Σαββατοκύριακου. Το τελευταίο ραντεβού που έγινε µε δύο στελέχη του ΑΝΤ1 -χύθηκε πολλή µελάνι για την αποχώρηση από το «Καληµέρα Ελλάδα» µε τον Γιώργο Παπαδάκη- είχε αποτέλεσµα οι µετέχοντες να συµφωνήσουν στο ότι διαφωνούν σε αρκετά σηµεία. Αν και το θέµα δεν έχει κλείσει, η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της µεταγραφής Αναστασοπούλου στον Σκάι ως δίδυµο µε τον Πορτοσάλτε. Θα υπάρξει ωστόσο και ένα τελευταίο ο ραντεβού της δηµοσιογράφου µε τον ΑΝΤ1.

Θολό είναι το τοπίο και για την Μπέττυ Μαγγίρα, καθώς ζητήθηκαν αλλαγές (και στο concept και στα πρόσωπα) στο «I Love Sou Kou» χωρίς ακόµη να έχει υπάρξει συµφωνία. Σηµείο τριβής, η επιθυµία του ΑΝΤ1 η εκποµπή να κινηθεί από την επόµενη σεζόν σε infotainment λογική, εντάσσοντας ενηµέρωση, ακολουθώντας το µοντέλο των ανταγωνιστικών εκποµπών. Και εδώ αναµένεται νέο ραντεβού µεταξύ των δύο πλευρών.

Αµετακίνητοι παραµένουν στο καθηµερινό πρωινό πρόγραµµα Γιώργος Παπαδάκης στο «Καληµέρα Ελλάδα» και Γιώργος Λιάγκας στο «Πρωινό».

Στο Mega αναµένεται το επόµενο χρονικό διάστηµα η έλευση της Αναστασίας Γιάµαλη που κατευθύνεται στην απογευµατινή ζώνη του Σαββατοκύριακου µε ενηµερωτική εκποµπή.

Ιδιαίτερη κινητικότητα υπάρχει µετά την ολοκλήρωση της εκποµπής «Mega Καληµέρα» (η Ελεονώρα Μελέτη εκλέχθηκε ευρωβουλευτής της Νέας ∆ηµοκρατίας) και της εκποµπής «Ελένη» στο τέλος της σεζόν και στον ψυχαγωγικό τοµέα, µε τις τελικές αποφάσεις του σταθµού για τη διαµόρφωση των ζωνών και των προσώπων που θα τις αναλάβουν να είναι προ των πυλών.


Κοντά στο Open η Τατιάνα Στεφανίδου

Στο «µέτωπο» της Τατιάνας Στεφανίδου τώρα. Μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας της µε τον Alpha στο τέλος της σεζόν είναι κοντά στη µετακίνησή της στο Open, µε καθηµερινή infotainment κοινωνική εκποµπή, που θα προβάλλεται αµέσως µετά το µεσηµβρινό δελτίο ειδήσεων στις 13.00. Εχουν ήδη γίνει τα ραντεβού και αποµένουν οι λεπτοµέρειες για την οριστικοποίηση του ντιλ.

Για την πρωινή ψυχαγωγική εκποµπή του σταθµού της Παιανίας έχει ακουστεί το όνοµα της Μαρίας Μπακοδήµου, που ολοκληρώνει τη συνεργασία της µε τον Σκάι. Σε τέτοια περίπτωση είναι ισχυρό το ενδεχόµενο επιστροφής της Ελένης Τσολάκη στο Σαββατοκύριακο.

Επίσης αναζητείται η φόρµουλα της συνέχισης της συνεργασίας µε την Κατερίνα Ζαρίφη, µε την «Οδό Ζαρίφη» να ολοκληρώνεται στο τέλος της σεζόν, µε το κλίµα να είναι θετικό µε τα στελέχη του Open και της Barking Well Media που έχει τη διαχείριση του ψυχαγωγικού προγράµµατος του Ανοιχτού Καναλιού.

Ανατροπή με τον Νίκο Μουτσινά 

Ανατροπή υπήρξε στην τηλεοπτική επιστροφή του Νίκου Μουτσινά. Μετά το «ναυάγιο» των συζητήσεων µε τον Alpha, κατευθύνεται προς τον ΑΝΤ1, µε λεπτοµέρειες να αποµένουν για το κλείσιµο της συνεργασίας. ∆ιαπραγµατεύεται την παρουσίαση late night εκποµπής δύο φορές την εβδοµάδα (Παρασκευή και Κυριακή) που θα έχει σχόλιο, stand up comedy, καλεσµένους και γκεστ πιθανότατα τη Ματίνα Νικολάου. ∆εν θα είναι ζωντανή, αλλά θα µαγνητοσκοπείται σε µορφή live on tape, λίγες ώρες πριν από την προβολή της, για να δίνεται στο τηλεοπτικό κοινό η αίσθηση της αµεσότητας.

Μετά το «πάγωµα» στις συζητήσεις της Βίκυς Καγιά για νέο ριάλιτι µόδας στη µεσηµεριανή ζώνη του Σκάι, το πιθανότατο είναι να δούµε ακόµη έναν κύκλο του «My Style Rocks».

Η δε Κατερίνα Καραβάτου αναλαµβάνει την παρουσίαση του ριάλιτι σχέσεων «Power of Love», που θα βγει προσεχώς σε παραγωγή της Acun Medya.

Στην ΕΡΤ1 τώρα, θα συνεχιστεί τόσο το «Πρωίαν σε είδον», µε τους Φώτη Σεργουλόπουλο και Τζένη Μελιτά, και το «Studio 4», µε τους Νάνσυ Ζαµπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο.

«Πράσινο φως» άναψε επίσης για άλλο ένα κύκλο επεισοδίων για τους «Μπαµπά-δες» µε τον Τάσο Ιορδανίδη και τις «Μαµά-δες» µε την Τζένη Θεωνά.

Δημοσιεύθηκε στην «Απογευματινή»