Με το… αριστερό ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ την παρουσία του στα κρατικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης. Προχειρότητα, ίντριγκες, καθυστερήσεις και προβλήματα στις επιλογές προσώπων ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά στην «εκκίνηση» του κόμματος τόσο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων όσο και στην ΕΡΤ-3, η οποία αυτές τις ημέρες είχε την τιμητική της. Γιατί μπορεί η κυβέρνηση να έδειξε ότι είχε ανοικτά αυτιά και τελικά να δέχτηκε τις προτάσεις που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη διοικητική αυτονομία του τρίτου καναλιού, όμως στην επιλογή της διοίκησης έγιναν παιδαριώδη λάθη.

Πιο χαρακτηριστικό ήταν αυτό που συνέβη τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη, με την επίσκεψη του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή και Λάμπη Ταγματάρχη, στον βορρά, για να συναντήσουν τους εργαζομένους και να ανακοινώσουν τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ-3. Παρά το γεγονός ότι η συνάντηση κύλησε χωρίς μεγάλα προβλήματα, αυτό που περίμεναν με αγωνία όλοι, δηλαδή τα ονόματα του προέδρου και του γενικού διευθυντή, τελικά δεν ακούστηκε. Βλέπετε, ενώ είχε «κλείσει» το δίδυμο του Γιάννη Μυλόπουλου (πρώην πρύτανη του ΑΠΘ) για την προεδρία και του δημοσιογράφου Χρήστου Γιαννούλη για τη γενική διεύθυνση, ξαφνικά προέκυψε πρόβλημα για τον δεύτερο, που αφορούσε στην έλλειψη πτυχίου! Ετσι, η αναζήτηση ξεκίνησε από την αρχή και μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε καταλήξει κάπου.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. Είχαν προηγηθεί πολλές παρασκηνιακές συζητήσεις, με διάφορους πόλους να παίζουν τα δικά τους παιχνίδια, προωθώντας τους δικούς τους ανθρώπους. Από τη μια, οι φανατικοί ΣΥΡΙΖΑίοι εργαζόμενοι, οι οποίοι ήθελαν να πιστωθούν τον αγώνα που έδωσαν για το άνοιγμα της ΕΡΤ, από την άλλη οι βουλευτές, κάπου στη μέση οι πιο μετριοπαθείς ΣΥΡΙΖΑίοι, ενώ τόσο το κόμμα όσο και το Μέγαρο Μαξίμου είχαν λόγο στις επιλογές.

Για τη θέση του προέδρου φαίνεται να έχει «κλειδώσει» το όνομα του Γιάννη Μυλόπουλου (τον οποίο προωθούσε το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά ο ίδιος είχε αντιπάθειες στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ!), ενώ για τη θέση του γενικού διευθυντή ακούστηκαν πολλά ονόματα: των δημοσιογράφων Παντελή Σαββίδη, Κώστα Μπλιάτκα και Δώρας Αυγέρη, της σκηνοθέτου και μέλους της σκληρής «Αριστερής Πλατφόρμας» Κυριακής Μάλαμα και του μέλους της ΠΟΣΠΕΡΤ Ελευθερίας Φαραντάκη, που σε προγενέστερη φάση είχε κοπεί, γιατί είχε θεωρηθεί μία από τους πιο φανατικούς ΣΥΡΙΖΑίους στην υπόθεση της ΕΡΤ.

Αυτή πάντως αποτελεί και το πιο μεγάλο φαβορί σήμερα.