Του Λεωνίδα Μπλαβέρη 

Το θέμα της επαναφοράς της τηλεοπτικής εκπομπής των Ενόπλων Δυνάμεων «Με Αρετή και Τόλμη», πιθανόν με άλλον τίτλο και σίγουρα με άλλη μορφή και περιεχόμενο, για την πολλαπλή προβολή στο έργου και των κοινωνικών δράσεων αλλά και λοιπών δραστηριοτήτων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων,  αποφασίστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Πάνου Καμμένου με τον νέο πρόεδρο της ΕΡΤ Διονύση Τσακνή, ο οποίος τον επισκέφτηκε στο γραφείο του στο «Στρατόπεδο Παπάγου».

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των επαφών γνωριμίας του νέου προέδρου του ΔΣ της ΕΡΤ με τους πολιτικούς αρχηγούς και πραγματοποιήθηκε με τη διπλή ιδιότητα του κ.Καμμένου, δηλ. τόσο ως Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας, όσο και ως ΥΕΘΑ.

«Τώρα, ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε μία προγραμματική συμφωνία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την δημόσια τηλεόραση προκειμένου να ξεκινήσει μία εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων, μία εκπομπή όμως αρκετά διαφορετική απ' ότι στο παρελθόν, μια εκπομπή η οποία θα προβάλλει το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων, θα προβάλλει τα προβλήματα, αλλά και το έργο των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των στρατευσίμων, την κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και παράλληλα το έργο το οποίο γίνεται ιδίως στις απομακρυσμένες και παραμεθόριες περιοχές», τόνισε μεταξύ άλλων για το θέμα ο κ. Καμμένος μετά το πέρας της συναντήσεώς του.

Και πρόσθεσε: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον πρόεδρο της ΕΡΤ και για την δυνατότητα που μας δίνει να προβάλουμε ως Ένοπλες Δυνάμεις και το κοινωνικό έργο, είτε αυτό αναφέρεται στην μετεωρολογία, είτε αναφέρεται στην κοινωνική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε αναφέρεται στην εκπαίδευση των στρατευσίμων και στις δυνατότητες που θα έχουν να χρησιμοποιήσουν τη στρατιωτική τους θητεία για το μελλοντικό τους επαγγελματικό μέλλον». Επίσης ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε στους εθνικούς λόγους που επέβαλλαν την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, καθώς υπάρχουν ολόκληρες ακριτικές περιοχές που δεν πιάνουν ελληνική τηλεόραση παρά μόνο τουρκική.    

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΡΤ κ.Τσακνής, με δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε επιδίωξη συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών «σε πολλά επίπεδα», όπως χαρακτηριστικώς τόνισε, προσθέτοντας: «Ήδη μέσα στις συζητήσεις μας μιλήσαμε και για λεπτομέρειες και αυτό θα το δείτε σύντομα στις οθόνες». Επίσης σημείωσε ότι τον ενημέρωσε «για την πορεία της επανένταξης των εργαζομένων στη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία, για την λειτουργία όλων των περιφερειακών σταθμών και οσονούπω για την λειτουργία-μετά την αποκατάσταση των όποιων τεχνικών προβλημάτων-της ΕΡΤ3…και για την ανάγκη να υποβάλει το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων τις προτάσεις του για την ανεξαρτησία της δημόσιας τηλεόρασης».