Μία αμήχανη στιγμή δημιουργήθηκε στον αέρα της εκπομπής «Νωρίς Νωρίς», όταν η Μαρία Ηλιάκη σχολίασε την είδηση θανάτου του Τεντ Τέρνερ, του ιδρυτή του CNN, με μια ατάκα που δεν πέρασε απαρατήρητη. Η παρουσιάστρια, συζητώντας με τον Κρατερό Κατσούλη, παραδέχτηκε πως είχε την εντύπωση ότι ο ισχυρός άνδρας των media είχε φύγει από τη ζωή εδώ και χρόνια, φέρνοντας μια παύση αμηχανίας στο πλατό.

Η ατάκα της Μαρίας Ηλιάκη on air

«Τώρα θα σας φανεί περίεργο αυτό που θα πω, τον είχα για πεθαμένο. Πίστευα ότι δε ζούσε. Αυτός δεν είναι ο πρώην άντρας της Τζέιν Φόντα; Τον έθαψε κι αυτόν», είπε η Μαρία Ηλιάκη. Ο Κρατερός Κατσούλης προσπάθησε να το σχολιάσει πιο ψύχραιμα, λέγοντας: «Μπορεί επειδή δεν έχει παρουσία και πάρα, πάρα πολύ καιρό». Η παρουσιάστρια, πάντως, ξεκαθάρισε αμέσως πως δεν το είπε με κακή πρόθεση, αλλά επειδή πραγματικά είχε αυτή την εντύπωση. «Όχι, όχι. Είχα την εντύπωση ότι είχε πεθάνει νωρίτερα. Αυτή την εντύπωση είχα. Ζούσε ο άνθρωπος, καταπληκτικός, πολύ μεγάλο μυαλό», συμπλήρωσε η Μαρία Ηλιάκη.

Ποιος ήταν ο Τεντ Τέρνερ

Ο Τεντ Τέρνερ υπήρξε μία από τις πιο ισχυρές μορφές των διεθνών media, έχοντας συνδέσει το όνομά του με την ίδρυση του CNN. Η ζωή του, όμως, είχε σημαδευτεί από νωρίς από μια μεγάλη τραγωδία, καθώς το 1963 ο πατέρας του έβαλε τέλος στη ζωή του. Σε ηλικία μόλις 24 ετών, ο Τέρνερ ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση διαφημιστικών πινακίδων και κατάφερε να τη μετατρέψει σε αφετηρία για μια τεράστια επιχειρηματική διαδρομή. Η προσωπική απώλεια φαίνεται πως έγινε για εκείνον δύναμη, οδηγώντας τον σε ρίσκα, φιλοδοξία και μεγάλες κινήσεις στον χώρο της τηλεόρασης.

Πέρα από την καριέρα του, ο Τεντ Τέρνερ απασχόλησε συχνά τα μέσα και για την προσωπική του ζωή. Παντρεύτηκε τρεις φορές, απέκτησε πέντε παιδιά και είχε πολυάριθμες ερωτικές σχέσεις. Ο πιο γνωστός γάμος του ήταν με την Τζέιν Φόντα, το 1991, με τους δυο τους να θεωρούνται τότε ένα από τα πιο ισχυρά και πολυσυζητημένα ζευγάρια της εποχής. Στην αυτοβιογραφία της, μάλιστα, περιγράφεται περιστατικό όπου η Φόντα φέρεται να του πέταξε ένα τηλέφωνο, όταν ανακάλυψε ακόμη μία εξωσυζυγική σχέση του. Παρά τις συγκρούσεις τους, οι δυο τους είχαν και ένα βαθύτερο κοινό τραύμα: και οι δύο είχαν χάσει γονέα από αυτοκτονία, εκείνη τη μητέρα της και εκείνος τον πατέρα του.

Με τα χρόνια, ο Τεντ Τέρνερ απομακρύνθηκε από την πρώτη γραμμή των media και στράφηκε περισσότερο σε περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις. Προχώρησε σε δωρεά ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων προς τον United Nations και δημιούργησε το «Turner Foundation», στηρίζοντας πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος. Με τον χαρακτηριστικά εκκεντρικό του τρόπο, είχε αποκαλύψει αργότερα πως μετά τον χωρισμό του από την Τζέιν Φόντα προσπάθησε να ξεπεράσει το τέλος του γάμου τους δημιουργώντας ένα είδος «χαρεμιού», ζώντας εκ περιτροπής με τέσσερις διαφορετικές συντρόφους. Όπως είχε παραδεχτεί, όμως, ούτε αυτό κατάφερε να του δώσει πραγματική ευτυχία.