Ενας υπόγειος, αλλά άγριος πόλεμος εξελίσσεται στη Μεσογείων για το πρόσωπο που θα καθήσει στη θέση του εκφωνητή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega. Οι δύο βασικοί αντίπαλοι είναι ο Νίκος Στραβελάκης και η Μαρία Σαράφογλου, με τις μεταξύ τους σχέσεις να είναι εμφανώς ηλεκτρισμένες. Η τελική επιλογή θα γίνει από τον διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού, Χρήστο Παναγιωτόπουλο, μαζί με τους εκδότες, οι οποίοι του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη. Σε κάθε περίπτωση βέβαια θα αφήσει πίσω του δυσαρεστημένους και πολλά προβλήματα.

Οι ρεπόρτερ του καναλιού στην πλειονότητά τους, αν και τα προηγούμενα χρόνια είχαν «δύσκολη» συνεργασία με τον Ν. Στραβελάκη, εξαιτίας του ευέξαπτου χαρακτήρα του, προτιμούν εκείνο, αλλά και η Μ. Σαράφογλου έχει τους υποστηρικτές της σε συντακτική ομάδα και διοίκηση.

Καθοριστική θα είναι η άποψη των μετόχων του καναλιού, που μέχρι το τέλος του μήνα, μαζί με τον Χρήστο Παναγιωτόπουλο, θα έχουν δώσει το «πράσινο φως» σε εκείνον που θα προτιμήσουν. Πολλά θα εξαρτηθούν και από το ύφος του δελτίου. Αν, δηλαδή, περιοριστεί ο σχολιασμός και προβάλλονται περισσότερα βίντεο, μάλλον θα προκριθεί η Μ. Σαράφογλου, αλλά, αν το μοντέλο παραμείνει ίδιο, ο Ν. Στραβελάκης θα έχει προβάδισμα. Πάντως, οι συζητήσεις για αποχώρηση του Παύλου Τσίμα μάλλον οδηγούν στο μοντέλο των περισσότερων ρεπορτάζ.
Την ίδια ώρα, ο Φώτης Μπόμπολας έχει ζητήσει νέες δραστικές περικοπές στο κανάλι. Η πρόταση που φέρεται να έχει κάνει είναι για περισσότερες από 100 απολύσεις. Οι περικοπές θεωρούνται θέμα χρόνου, ακόμα κι αν δεν φτάσουν στα πολύ υψηλά νούμερα που ζήτησε η πλευρά Μπόμπολα.

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στο Mega, η Ολγα Τρέμη φαίνεται πως διανύει περίοδο μεγάλης ψυχρότητας με τους διοικούντες το Μεγάλο Κανάλι, καθώς τους καταλογίζει ευθύνες για την εξέλιξη που έφερε την απομάκρυνσή της, έστω και με δική της πρωτοβουλία. Πάντως, στη Μεσογείων δεν συμμερίζονται τις απόψεις της, ενώ διαμηνύουν πως ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος έδωσε μεγάλη μάχη και στήριξε μέχρι τέλους, τόσο δημοσίως όσο και στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις, τη δημοσιογράφο.