Στη Ματίνα Σπυροπούλου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


  Απλή, καθημερινή χωρίς καμία υπεροψία και χαρακτηριστικό γνώρισμα της ένα πλατύ χαμόγελο, η Νία Βαρντάλος μας υποδέχτηκε στο κέντρο της Αθήνας όπου βρίσκεται τις τελευταίες μέρες. Μόνο πέντε λεπτά έφτασαν ώστε να "σπάσει ο πάγος" και η Χολιγουντιανή ηθοποιός να μας πει τα πάντα για την οδυνηρή διαδικασία της υιοθεσίας της κόρης της, το βιβλίο της που σύντομα θα βρίσκεται στην Ελλάδα αλλά και τη νέα ταινία της που είναι στα σκαριά! 

Η Νία Βαρντάλος είναι παγκοσμίως γνωστή ως σεναριογράφος και ηθοποιός και έχει κερδίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ και αρκετά άλλα βραβεία. Το ταλέντο, η όρεξη για δουλειά, η αυθεντικότητα, το πηγαίο χιούμορ και φυσικά το Ελληνικό DNA της, ήταν μόνο κάποιοι από τους συντελεστές της επιτυχίας που ακούει στο όνομα... «Γάμος αλά ελληνικά».

Από τις αρχές του Αυγούστου, η ηθοποιός απολαμβάνει τις διακοπές της στα Ελληνικά νησιά και την πρωτεύουσα, με τον σύζυγο της και την πανέμορφη κορούλα τους. Διακοπές που συνδυάζονται με εργασία, όπως η ίδια αποκάλυψε στο "S".


Ο «ρόλος» της... μαμάς


Αν κάποιος συναντήσει τη Νία Βαρντάλος για πρώτη φορά, θα νιώσει τη ζεστασιά που κρύβει το χαμόγελο της. Και αν την κοιτάξεις πιο προσεκτικά καταλαβαίνεις πόσο αυθεντικό είναι το χαμόγελο αυτό. Μιλώντας μαζί της η κουβέντα φτάνει στην κόρη της και τότε ξαφνικά ανακαλύπτεις την πραγματική αιτία της χαρά της! Η κόρη της, ο θησαυρός της… τόσο πολύτιμη και μοναδική, της χάρισε τον καλύτερο ρόλο της ζωής της, αυτό της μητέρας! Όμως δεν ήταν εύκολο να φτάσει ως εδώ.  Με τον σύζυγο της προσπαθούσαν να κάνουν ένα παιδί, με επίπονες, σωματικά και ψυχολογικά, εξωσωματικές διαδικασίες.

«Για περισσότερα από 10 χρόνια ο άνδρας μου Ian κι εγώ θέλαμε να κάνουμε ένα παιδί αλλά δεν τα είχαμε καταφέρει. Στη συνέχεια, αναζητήσαμε μία σωστή λύση υιοθεσίας παντού, από την Ελλάδα την πατρίδα μου ως την Κίνα. Αλλά το τηλέφωνο δεν χτυπούσε... Δεν τα παρατάω εύκολα. Γράφω η ίδια τα σενάρια των ταινιών μου κι αν κάτι δεν πάει καλά, το γράφω και το ξαναγράφω, αλλά στην περίπτωση του μωρού happy end πουθενά». 

http://www.must.com.cy/assets/modules/kat/articles/201303/6166/images/det_cover.jpg


Η γραφειοκρατία δεν κάνει εξαιρέσεις και έτσι και αυτοί, πάλευαν για χρόνια μέχρι να ακούσουν εκείνο το μαγικό τηλεφώνημα «Κυρία Βαρντάλος, αύριο μπορείτε να πάρετε σπίτι σας την κόρη σας!» Τόσα χρόνια προσπάθειας, αγωνίας, απογοήτευσης και όμως.. η χαρά τους διέγραψε όλες εκείνες τις οδυνηρές στιγμές! Περιγράφει το πρώτο βράδυ που πήγε το κοριτσάκι τους σπίτι και βουρκώνει... «Μόλις άκουσα πως σε λίγες ώρες θα την έχουμε σπίτι τρελάθηκα! Δεν ήμασταν προετοιμασμένοι. Φουσκώσαμε ένα στρώμα δαπέδου που είχαμε για τους ξένους και έβαλα πάνω ότι κουκλάκια είχαν αφήσει σπίτι τα ανίψια μου. Η αρχή ήταν πολύ δύσκολη. Η κόρη μας ήταν κλεισμένη στον εαυτό της και εμείς παλεύαμε για να της αποδείξουμε ότι έχει οικογένεια… Τα καταφέραμε όμως και θα την θαυμάζω πάντα για την γενναιότητα της. Μπήκε σε ένα άγνωστο σπίτι, είδε δύο άγνωστους ανθρώπους και έκλαψε μόνο το πρώτο βράδυ.»

http://content-mcdn.imerisia.gr/filesystem/images/20130314/engine/imerisia_LARGE_t_1061_43504194_type12128.jpg


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ.

Η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός περιγράφει στο βιβλίο της «Instant mom» -που τον επόμενο μήνα θα βρίσκεται στην Ελλάδα- την αγωνία της προκειμένου να αποκτήσει ένα παιδί, τις 11 προσπάθειες εξωσωματικής που έκανε αλλά και την οδύσσεια της υιοθεσίας ενός παιδιού. Είναι πολλές συγκινητικές αλλά και ανθρώπινες στιγμές που χιλιάδες άνθρωποι έχουν ζήσει! Η υιοθεσία ήρθε όταν η μικρή ήταν μόλις τριών χρονών και από τότε η ηθοποιός  έχει αφοσιωθεί μόνο στην ανατροφή και το μεγάλωμα της κόρης της αλλά και σε μία “καμπάνια” ώστε να μάθουν όλοι όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν παιδί μέσω υιοθεσίας τους τρόπους με τους οποίους θα τα καταφέρουν.

Θέλει να εμψυχώσει όλα τα άτεκνα ζευγάρια που σκέφτονται να στραφούν στην υιοθεσία. Όλα τα έσοδα του βιβλίου θα δοθούν σε ιδρύματα που η ίδια η κόρη της αποφάσισε. Συγκεκριμένα σε ιδρύματα που προωθούν τις υιοθεσίες παιδιών αλλά και σε συλλόγους προστασίας των δικαιωμάτων ομοφυλόφιλων ανθρώπων!

http://www.4moms.gr/wp-content/media/9532c5165a8f4a3fe41282f969632871_L.jpg


ΕΛΛΑΔΑ.

Όταν η Νία Βαρντάλος μιλάει για την Ελλάδα, έρχεται στην επιφάνεια η μαγεία και η ομορφιά που κρύβει αυτός ο τόπος. Η ηθοποιός έχει μόνο όμορφες στιγμές να αναφέρει από την χώρα μας και την αγάπη της αυτή φαίνεται πως έχει μεταφέρει και στην κόρη της.
«Είναι ένα πανέμορφο μέρος, με ανθρώπους και τοπία πιο αυθεντικά, πιο αληθινά! Κολυμπάς σε αυτές τις υπέροχες θάλασσες και πάνω σου βρίσκεται ο ήλιος, καθαρός και λαμπερός… αυτό δεν είναι παράδεισος;» Θα πει η αγαπημένη ηθοποιός και θα συμπληρώσει…  «Η κόρη μου έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα και είναι εντυπωσιασμένη! Στο Ελληνικό σχολείο που πηγαίνει πολλές φορές μιλούσαν για τον Παρθενώνα, την Ακρόπολη και τώρα που τα επισκέφτηκε είναι πραγματικά  χαρούμενη και ενθουσιασμένη με όσα βλέπει! Αγάπησε τον τόπο αυτό από την πρώτη κιόλας ματιά!».

Όσο για το αν θα έμεναν μόνιμα στην Ελλάδα… η απάντηση της έρχεται πολύ γρήγορα και αποφασιστικά «Ναι! Θα το ήθελα πάρα πολύ». Το ίδιο και η κόρη της που πέραν από την Ελλάδα έχει μία ακόμα αδυναμία που ακούει στο όνομα... Αλέξης Γεωργούλης! Η μικρή δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για τον πολύ καλό φίλο της μαμάς της και όταν ο Έλληνας ηθοποιός τους επισκέφτηκε στο Λος ’ντζελες παρακάλεσε την μαμά της να κοιμηθεί στο δωμάτιο της ο Αλέξης. "Τρελάθηκα και είπα αμέσως όχι! Είναι μόλις 7 χρονών. Σκέφτομαι τί μας περιμένει... "

 "ΓΑΜΟΣ ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ"... Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

 Δεκατέσσερα χρόνια πριν η ταινία έβγαινε στις αίθουσες και, εκτός από τους απανταχού Έλληνες που τη λάτρεψαν για ευνόητους λόγους, μαγνήτισε εκατομμύρια θαυμαστές, κάνοντάς την, μια από τις πιο εμπορικές ρομαντικές κομεντί όλων των εποχών. Ήρθε, η ώρα για τη συνέχεια, με την υπογραφή της Βαρντάλος με την βοήθεια των φίλων της Τομ Χανκς και Ρίτα Γουίλσον στην παραγωγή. Δώδεκα χρόνια μετά, η "Τούλα Πορτοκάλος" και η θορυβώδης ελληνοαμερικανικών χαρακτηριστικών οικογένειά της, θα επιστρέψουν στις αίθουσες και στο πλευρό τους δύο Έλληνες ηθοποιοί που αναμένεται να… εντυπωσιάσουν!

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/imagecache/node_image660/vardalos-660.jpg