Ένα τηλεοπτικό σενάριο που, αν προχωρήσει, θα προκαλέσει έντονες συζητήσεις άνοιξε το πρωί της Πέμπτης 4/6 μέσα από «Το Πρωινό». Στο επίκεντρο βρίσκεται το «Καλύτερα δε γίνεται» της Ναταλίας Γερμανού, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, στον ALPHA εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να κοπεί η εκπομπή. Το θέμα, όπως ειπώθηκε στον αέρα, δεν συνδέεται με αλλαγή τηλεοπτικής στρατηγικής, αλλά με οικονομικούς λόγους. Μάλιστα, η συζήτηση φέρεται να έχει ξεκινήσει πριν από το Πάσχα και να παραμένει σε πολύ κλειστό κύκλο μέσα στον σταθμό.

Τηλεοπτική βόμβα για το "Καλύτερα δε γίνεται": Το σχέδιο που κρατιέται κλειστό

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ούτε η Ναταλία Γερμανού ούτε οι συνεργάτες της έχουν ενημερωθεί για το συγκεκριμένο σενάριο, παρότι υπάρχουν ενεργά συμβόλαια. Ο δημοσιογράφος ανέφερε πως η σχετική έρευνα έχει φτάσει και σε άλλα τμήματα του σταθμού, ανάμεσά τους και το εμπορικό, το οποίο φέρεται να έχει αντιρρήσεις. «Δεν είναι θέμα για αλλαγή στρατηγικής αλλά οικονομικής. Είναι μια έρευνα που έχει γίνει από τηλεοπτικό σταθμό και κρατείται ερμητικά κλειστά σε δύο τρία γραφεία. Δεν έχει ενημερωθεί ούτε η παρουσιάστρια ούτε κανείς από τους συνεργάτες. Έμαθα ότι έγινε η έρευνα πριν από το Πάσχα και μου έκανε εντύπωση γιατί υπάρχουν συμβόλαια ενεργά. Αυτή η έρευνα δόθηκε και σε άλλα τμήματα του σταθμού, όπως το εμπορικό, που φέρει αντίρρηση. Ελπίζω ότι αυτό το σχέδιο δεν θα υλοποιηθεί γιατί θα το ξανασκεφτούν ότι δεν τους παίρνει να υλοποιηθεί».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alpha TV (@alphatv)

Η ζώνη που μπαίνει στο μικροσκόπιο

Ο δημοσιογράφος του «Πρωινό» μίλησε πιο συγκεκριμένα για την απογευματινή ζώνη του Σαββατοκύριακου, σημειώνοντας πως εκεί εντοπίζεται το σχέδιο μείωσης. Όπως υποστήριξε, η εκπομπή του Νίκου Μάνεση παραμένει στον σχεδιασμό, αλλά υπάρχει πιθανότητα να μετακινηθεί χρονικά. «Υπάρχει μια ζώνη στον ALPHA που είναι, μετά από έρευνα, έτοιμη να μειωθεί. Μιλάω για την απογευματινή ζώνη του Σαββατοκύριακου και αφορά το κόψιμο του "Καλύτερα δε γίνεται". Είναι ένα σχέδιο που μελετούν εδώ και 1,5 με 2 μήνες να κοπεί η εκπομπή αυτή. Η εκπομπή του Νίκου Μάνεση παραμένει, αλλά ίσως να κατέβει προς τα κάτω. Επειδή πραγματικά είναι μια είδηση που την παρακολουθώ πριν από το Πάσχα και είχα προβληματισμό για το εάν πρέπει να τη δημοσιοποιήσω. Ως άνθρωπος που αγαπάω την τηλεόραση και θεωρώ ότι το "Καλύτερα δε γίνεται" είναι ένα θετικό κομμάτι στην τηλεόραση, θεωρώ ότι εκεί στον ALPHA πρέπει να το ξανασκεφτούν για λόγους τηλεοπτικούς και μόνο. Σύμφωνα με τις δικές μου πληροφορίες, μέχρι πριν από 10 μέρες το σενάριο αυτό ήταν να κλειστεί, αλλά επειδή μπήκε κι άλλος άνθρωπος γέρνει προς την απόφαση να υλοποιηθεί» είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος του «Πρωινό».

Αν το σενάριο προχωρήσει, θα πρόκειται για μια από τις πιο ηχηρές κινήσεις της σεζόν, καθώς το «Καλύτερα δε γίνεται» αποτελεί σταθερό κομμάτι της ψυχαγωγικής ταυτότητας του ALPHA τα τελευταία χρόνια. Προς το παρόν, τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, όμως το ενδεχόμενο και μόνο να κοπεί η εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού αρκεί για να βάλει φωτιά στο τηλεοπτικό παρασκήνιο.