Κάθετα αντίθετος εξακολουθεί να είναι ο Σταύρος Ψυχάρης στην πρόταση του Θέμη Αλαφούζου (που έδειξε διάθεση να επανέλθει εκ νέου) περί «κοψίματος» των κυριακάτικων φύλλων των καθημερινών εφημερίδων και αντικατάστασής τους από σαββατιάτικες εκδόσεις.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα είχε φέρει στο φως το «SECRET» των  την περασμένη εβδομάδα, ενώ κάθετα αντίθετο στη συγκεκριμένη προοπτική ήταν το δίδυμο Αναστασιάδη - Καραμήτσου του «Πρώτου Θέματος». Βασική στόχευση της πρότασης του εκδότη της «Καθημερινής» δεν ήταν άλλη από την κατά ένα φύλλο εξοικονόμηση των εξόδων των εφημερίδων, δεδομένου του αρνητικού οικονομικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Εκτός των άλλων όμως, υπάρχει από τους άλλους εκδότες και ο προβληματισμός για τυχόν προσφυγές στην αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού. Μοναδικός που έδειχνε θετικός σε μια τέτοια προοπτική ήταν ο Φώτης Μπόμπολας του «Εθνους», πράγμα που πιθανώς να εξηγείται και από το γεγονός ότι εσχάτως έχει εξαγγείλει νέα σειρά δραστικών περικοπών στον «Πήγασο», σε επίπεδο τόσο μισθοδοσίας όσο και δαπανών.