Κυκλοφορεί αύριο, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου, η Κιβωτός της Ορθοδοξίας.  Η εφημερίδα για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και τη δύναμη της πίστης για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία και την κοινωνία. 

Διαβάστε στην Κιβωτό:
-    Αναγκαία για τη χώρα η θρησκευτική διπλωματία.
Ο Υφυπ. Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης μιλά στην «Κιβωτό».
«Η θρησκεία και οι θρησκευτικοί ηγέτες είναι ένας διαφορετικός δρόμος για να φτάσουμε στον ίδιο στόχο: την ειρήνη και την ευημερία. Γι’ αυτόν τον στόχο, αξίζει να περπατήσουμε αυτόν τον δρόμο», αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στην «Κιβωτό της Ορθοδοξίας».

-    Μεγάλο πλεονέκτημα ο προσκυνηματικός τουρισμός.
Παγκόσμιο το ενδιαφέρον για τα γνωστά και άγνωστα ιερά μνημεία της Ελλάδας.
Σπουδαία δουλειά η έκδοση για περίπου εκατό προσκυνήματα και μοναστήρια της χώρας σε έξι γλώσσες, ανάμεσά τους και η κινεζική.
- Ευαγγελιακά -  Η πιο αιματηρή σύγκρουση Ιεράς Συνόδου - Πολιτείας 
 

Συνεντεύξεις: 
-  Ι. Μ. Κονιδάρης: 
«Να μη διδάσκονται τα Θρησκευτικά στη Γ’ Λυκείου». Ο καθηγητής και πρόεδρος της Εταιρείας Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου μιλά για την Εκκλησία του αύριο.
-    Νεκτάριος:
«Όχι στην παραχάραξη του μηνύματος του Ευαγγελίου»

-    «Να ιδρυθεί υπηρεσία της Εκκλησίας στα νοσοκομεία». 
Σημαντικές πρωτοβουλίες από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης.

-    Τέχνη. Αγιογραφία του Κόντογλου στο Λονδίνο. 

Αρθρογραφούν: π.Δ. Θεοφίλου, Γ. Αθ. Τσούτσος, Αρχιμανδρίτης Διον. Χατζηαντωνίου, π. Α. Χρήστου, Μ. Γ. Βαρβούνης, Λ. Ι. Χατζηφώτη. 

 

Μαζί, 2 προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας:
ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΒΙΒΛΙΟ | «ΨΑΛΤΗΡΙΟΝ»
Συλλογή 150 ψαλμών που συγκροτούν ένα από τα «Ποιητικά – Διδακτικά» βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης

Κανένα άλλο βιβλίο, του συνόλου των βιβλίων της Αγίας Γραφής δεν χρησιμοποιήθηκε τόσο στην καθημερινή λατρεία και τη ζωή των πιστών, όσο το βιβλίο των Ψαλμών. Ο ίδιος ο Χριστός προσευχόταν με τους Ψαλμούς στις συναγωγές όπου δίδασκε, ενώ στίχους από αυτούς χρησιμοποιούσε στο δημόσιο κήρυγμα και την διδασκαλία του. 
Οι Ψαλμοί ή Βίβλος των Ψαλμών ή Ψαλτήριον, είναι οι συνηθέστεροι τίτλοι που χρησιμοποιούμε εδώ και αιώνες για να δηλώσουμε την ποιητική συλλογή των 150 ψαλμών  - ποιημάτων που ως ενιαίο σώμα συγκροτούν ένα από τα «Ποιητικά – Διδακτικά» βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης. Ονομάστηκαν έτσι, διότι οι περισσότεροι από αυτούς απαγγέλλονταν ή ψάλλοντας με την συνοδεία ενός έγχορδου οργάνου, του ψαλτηρίου.
Οι περισσότεροι ψαλμοί είναι δημιουργήματα του προφήτου και βασιλέως Δαυίδ και δια τον λόγο αυτό, πολλές φορές χαρακτηρίζουμε το Ψαλτήριο ως έργο εξ ολοκλήρου δικό του. Συγκεκριμένα, στον Δαυίδ αποδίδονται 87 ψαλμοί, στον Ασάφ 12, στους υιούς Κορέ 10 στον Αγγαίον και τον Ζαχαρία 4 και από ένας στον Αϊμάν, τον Αϊθάν, τον Μωυσή και τον Σολομώντα, ενώ δεν υπάρχουν στοιχεία για τον συγγραφέα σε 33 από αυτούς.

& Μαζί,
ΤΟ ΝΕΟ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ ΒΙΒΛΙΟ | Άθως. Άγιον Όρος, το περιβόλι της Παναγίας
Από τον συγγραφέα Παναγιώτη Δρακόπουλο

Το εξαιρετικό βιβλίο του Παναγιώτη Δρακόπουλου, που κυκλοφορεί για πρώτη φορά από την εφημερίδα Κιβωτός της Ορθοδοξίας.
Ο συγγραφέας Παναγιώτης Δρακόπουλος μας προσκαλεί σε ένα οδοιπορικό στα μονοπάτια των μοναχών, εκεί όπου διαβαίνουν άγιες μορφές προσευχόμενες νοερά για όλους εμάς.
 
“Ένας από αυτούς που μου άνοιξαν ορίζοντες ήταν και ο γέρων Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης. Μου ζήτησε να επισκεφθώ το Όρος. Αντέτεινα ότι δεν θέλω να πάω στο Όρος σαν τουρίστας, ότι, αν πάω, θέλω να το κάνω για να μείνω εκεί. Και ο γέροντας μου είπε: «Όπως υπάρχει η φυλλοβολή από τα δένδρα, υπάρχει και η ψυχοβολή από τους αγίους. Να πας στο Όρος, όχι για να χαζέψεις με τους θησαυρούς του, όχι για να κουβεντιάσεις με αγίους, αλλά να πας για να περπατήσεις στα μονοπάτια και τα δρομάκια του”.