Κυκλοφορεί αύριο, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου, η Κιβωτός της Ορθοδοξίας.  Η εφημερίδα για την Ορθοδοξία, την Εκκλησία και τη δύναμη της πίστης για όλα όσα συμβαίνουν στην Εκκλησία και την κοινωνία. 

Διαβάστε στην Κιβωτό:

Οργή και αγανάκτηση για το σύμφωνο συμβίωσης
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η... πρωτοβουλία της κυβέρνησης

Ανησυχία επικρατεί στους κόλπους της Εκκλησίας ως προς τις προθέσεις της κυβέρνησης για το σύμφωνο συμβίωσης. Η Ιερά Σύνοδος στο σύνολό της καταδικάζει την πρωτοβουλία, ενώ εκφράζει φόβους ότι το σύμφωνο θα ανοίξει τον δρόμο ακόμα και για υιοθεσίες από ομόφιλα ζευγάρια.

Συνέντευξη, Ιερώνυμος: «Να μη βιαστούμε να το τζαμί»

Ρεπορτάζ. Που μπορείτε να προσφέρετε, που θα βρείτε βοήθεια 
Συνέντευξη, Παύλος: «Η Ευρώπη στέκει πανικόβλητη μπροστά στα έργα της»
Ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης μιλάει για την Ευρώπη, το Προσφυγικό, το σύμφωνο συμβίωσης και τις σχέσεις Εκκλησίας – κράτους

Ασκήσεις... θρησκειολογίας στην κυβέρνηση . Στο στόχαστρο μπαίνει για ακόμα μία φορά η πρωινή προσευχή στα σχολεία
Ένα διαφορετικό οδοιπορικό στη Βηθλεέμ
Τα κάλαντα των ελλήνων που άντεξαν στον χρόνο

Αρθρογραφούν: Γ. Α. Τσούτσος | π. Αντ. Χρήστου | Δ. Π. Λυκούδης | Γ.Ι. Ανδριτσόπουλος | Μ. Γ. Βαρβούνης | Λ. Ι. Χατζηφώτη 

Μαζί, 2 μεγάλες προσφορές για όλους τους αναγνώστες μας:
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ | Μια εκπληκτική έκδοση απαραίτητη σε κάθε πιστό
 
Το ημερολόγιο αυτό θα σας συνοδεύσει όλη τη χρονιά και θα αποδειχθεί εξαιρετικά χρήσιμο για κάθε καλό Χριστιανό καθώς περιλαμβάνει, εκτός από το αναλυτικό εορτολόγιο, πνευματικά μηνύματα για τον καθημερινό βίο, ένα Γεροντικό στο πλευρό του Χριστιανού που πάσχει και αγωνίζεται μέσα στον κόσμο, αλλά και αποφθεγματικές ευλογίες Πατέρων και Γερόντων της Εκκλησίας μας!
Ανθολόγηση:  Παναγιώτης Δρακόπουλος

& Μαζί,
ΝΕΟ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ ΒΙΒΛΙΟ |  Ελληνικά Λαϊκά Δρώμενα και Τελετουργίες του χειμώνα και του δωδεκαημέρου

Το βιβλίο του Μ. Γ. Βαρβούνη, καθηγητή Λαογραφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έχει ως στόχο να παρουσιάσει τα κυριότερα ελληνικά λαϊκά έθιμα των βασικών εορτών του χειμώνα, καθώς και τους τρεις εορτολογικούς σταθμούς της περιόδου του Δωδεκαημέρου, δηλαδή τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα. Πρόκειται για γιορτές που συνδέονται από τον λαό μας με την οικογενειακή θαλπωρή, αλλά και την ελπίδα που φέρνει η προσμονή της άνοιξης στην καρδιά του χειμώνα.