Κοινό μυστικό αποτελεί το γεγονός ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, έχει καταθέσει το ενδιαφέρον του προς την κυβέρνηση για την απόκτηση τηλεοπτικής συχνότητας. Στο πλαίσιο αυτό, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει συναντηθεί, εκτός των άλλων, με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Η σχετική φημολογία, όμως, φαίνεται ότι ήταν αρκετή για να προβληθεί ισχυρό βέτο από την πλευρά των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα διακινούνται στην πιάτσα από ανθρώπους της πρεσβείας, οι Αμερικανοί όχι μόνο δεν βλέπουν με θετικό μάτι μια τέτοια εξέλιξη, αλλά, εφόσον προκύψει τέτοιο θέμα, σκοπεύουν να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου. Και είναι λογικό, αφού στην παρούσα φάση δεν θα ήθελαν να έχουν ένα φιλορωσικό κανάλι σε μια ευαίσθητη περιοχή, όπως είναι η Ελλάδα.

Στο μεταξύ, έτοιμοι για απεργιακές κινητοποιήσεις φαίνεται πως είναι οι δημοσιογράφοι, ενόψει των αλλαγών που έρχονται στο Ασφαλιστικό, με σημείο αναφοράς τη ρύθμιση για το αγγελιόσημο. Ειδικά ανάμεσα στους δημοσιογράφους του ΣΥΡΙΖΑ -κι αυτό είναι ίσως η έκπληξη- υπάρχει κλίμα έντονα... αγωνιστικό, ενώ στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους δηλώνουν έτοιμοι να συνεδριάσουν από κοινού με όλους τους ενδιαφερομένους και να ξεκινήσουν απεργίες, που μπορεί να είναι και διαρκείας. Οι διαβεβαιώσεις Κατρούγκαλου φαίνεται πως δεν τους έχουν πείσει και μάλιστα έχουν φροντίσει να μεταφέρουν αρμοδίως τις ανησυχίες τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην κυβέρνηση, όμως, αυτές τις μέρες έχουν πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν. Οπως ο νόμος για τα ΜΜΕ, η ψήφιση και η εφαρμογή του οποίου εμποδίζεται από την αδυναμία της Βουλής να αλλάξει τη σύνθεση του ΕΣΡ. Στις αρχές της εβδομάδας ολοκληρώθηκε το χρονικό όριο που είχε δοθεί στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, για την επίτευξη συναίνεσης στα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης στο Συμβούλιο, ενώ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς προανήγγειλε την επιτάχυνση της αδειοδότησης.

«Στο παρελθόν, η απειλή της διαδικασίας νόμιμης αδειοδότησης ήταν το μέσο πίεσης της πολιτικής εξουσίας προς τα ΜΜΕ», είπε και πρόσθεσε: «Αν κάτι λείπει αυτόν τον καιρό, είναι η ρύθμιση και οι καθαροί κανόνες». Ο Ν. Παππάς παραδέχθηκε πως «υπάρχουν καθυστερήσεις» και υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει όλα τα κατάλληλα νομικά εργαλεία για να προχωρήσει αυτή η διαδικασία, γιατί δεν τιμά κανένα κόμμα, καμία πτέρυγα της Βουλής, κανέναν θεσμό, κανέναν άνθρωπο αυτή η διαδικασία να μην ολοκληρώνεται, τη στιγμή που υπάρχει ψηφισμένος νόμος».

Προς στιγμήν, λοιπόν, έχουν αφήσει το θέμα του αγγελιοσήμου σε δεύτερο πλάνο και ασχολούνται συστηματικά με το άλλο ζήτημα, καθώς υπάρχουν προθεσμίες για τις άδειες, που λήγουν στο τέλος του χρόνου. Οι λύσεις που προτείνονται στο Μαξίμου, τόσο για το ένα όσο και για το άλλο θέμα, απέχουν παρασάγγας και ο άνθρωπος που θα αποφασίσει τελικά και για τα δύο είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ για το αγγελιόσημο, μια συμβιβαστική λύση φαίνεται πιο πιθανή.