Σκεπτικισμός και μεγάλη αγωνία επικρατούν ανάμεσα στους 550 εργαζομένους στο Mega από το πρωί της Τετάρτης, όταν ο διευθυντής ειδήσεων του σταθμού, Μανώλης Καψής, τους συγκέντρωσε για να τους ανακοινώσει πως για πρώτη φορά στην ιστορία του καναλιού θα έπαιρναν τον μισό μισθό για τον μήνα που εργάστηκαν, δίνοντας την υπόσχεση ότι στις 11 Απριλίου θα γίνει η εξόφληση.

Ο σκεπτικισμός δημοσιογράφων, τεχνικών και διοικητικών έχει να κάνει με τις διαβεβαιώσεις που έδινε ο Μανώλης Καψής μέχρι και πριν από λίγες μέρες, ότι «η μισθοδοσία είναι εξασφαλισμένη και θα καταβληθεί κανονικά». Ετσι, οι νέες διαβεβαιώσεις του δεν έπεισαν πολλούς από αυτούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι έχουν μηνιαίες αποδοχές πάνω από 3.000 ευρώ δεν πήραν ούτε καν προκαταβολή και η πληρωμή τους θα γίνει στις 11 Απριλίου. Στην κατηγορία αυτή δεν ανήκει μόνο το «βαρύ πυροβολικό» του Mega (Τρέμη, Πρετεντέρης), αλλά και αρκετοί δημοσιογράφοι-παρουσιαστές εκπομπών (Οικονομέας-Καμπουράκης, Χασαπόπουλος κ.ά.).

Ο λόγος που ο Μανώλης Καψής δεν έλεγε την αλήθεια στους εργαζομένους ήταν πως οι λογαριασμοί μισθοδοσίας του Mega δεν έχουν μεν μπλοκαριστεί, αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται υπό τον αυστηρό έλεγχο των τραπεζών. Οι τράπεζες έχουν μπροστά τους τη λίστα των υποχρεώσεων και η σειρά με την οποία γίνονται οι πληρωμές ξεκινά από τις ασφαλιστικές εισφορές, συνεχίζει με τους φόρους και έπειτα γίνεται η καταβολή της μισθοδοσίας. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι τα διαφημιστικά έσοδα του Mega έχουν μειωθεί δραστικά, λόγω της συνολικότερης πτώσης της τηλεθέασης του καναλιού, τα χρήματα δεν ήταν αρκετά και για την εξόφληση των εργαζομένων. Πάντως, αυτή την εβδομάδα υπήρξαν μέρες που ο Μανώλης Καψής έφτασε στο κανάλι στις 12 το μεσημέρι, κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί και δείχνει ότι μάλλον έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο ο «πόλεμος» μεταξύ των νυν μεγαλομετόχων και όσων δηλώνουν ότι επιθυμούν να μπουν στο κανάλι, αλλά με τους δικούς τους όρους. Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος έχει ήδη εγκαταστήσει στη Μεσογείων κλιμάκιο συνεργατών του, που ελέγχει όλα τα οικονομικά δεδομένα του καναλιού, προκειμένου να δει αν τον συμφέρει να τοποθετηθεί - σε συνεννόηση πάντα με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, τον οποίο συνάντησε την εβδομάδα που πέρασε. Ο κ. Φιλιππόπουλος προσπαθεί να βάλει το μερίδιο του Σταύρου Ψυχάρη, ο οποίος δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με αποτέλεσμα οι απόψεις του, όσο αιχμηρές κι αν είναι, να μη λαμβάνονται ιδιαίτερα σοβαρά υπ’ όψιν από τους υπολοίπους.