Εμφύλιος δημοσιογράφων στο πρώην Μεγάλο Κανάλι
<p>Οι κόντρες στο MEGA με φόντο τις εξελίξεις</p>
Ο εμφύλιος στο Mega μεταξύ των μεγαλομετόχων, μετά τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, μετατρέπεται πλέον και σε εμφύλιο μεταξύ γνωστών δημοσιογράφων.
Οπως από την προηγούμενη εβδομάδα είχε αποκαλύψει το «SECRET» των Παραπολιτικών, την περασμένη Τρίτη, ημέρα που έπρεπε να έχει γίνει η πληρωμή μισθοδοσίας του μηνός Μαρτίου, αλλά τελικά ανακοινώθηκε πως αυτό δεν κατέστη εφικτό, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη στάση εργασίας, που δεν επέτρεψε τη μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων. Στη Γενική Συνέλευση που είχε προηγηθεί, όμως, υπήρξε μια άνευ προηγουμένου αντιπαράθεση μεταξύ δύο ομάδων δημοσιογράφων, παρουσία του υπό παραίτηση επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών, Θανάση Ανδρεούλη, και του διευθυντή προσωπικού, Γιάννη Πουργάλη.
Ενδεικτικό του απόλυτου διχασμού ήταν και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, η οποία οδήγησε στη στάση εργασίας. Από τους παριστάμενους δημοσιογράφους, 29 ψήφισαν υπέρ της πιο δυναμικής πρότασης για στάση εργασίας, ενώ 26 ήταν εκείνοι που ψήφισαν υπέρ της αναμονής για μία εβδομάδα και της 24ωρης απεργίας την προσεχή Τετάρτη. Ταυτόχρονα, τέσσερις δημοσιογράφοι επέλεξαν να δηλώσουν «λευκό», κρίνοντας ουσιαστικά και το αποτέλεσμα με τη στάση τους.
Επικεφαλής της ομάδας των σκληρών ήταν η γνωστή αστυνομική συντάκτρια και από τις παλαιότερες και πλέον έμπειρες δημοσιογράφους του Mega, η Μίνα Καραμήτρου, ενώ μαζί της συντάχθηκαν και άλλες γνωστές συνάδελφοι, όπως η Ειρήνη Ανδρουλάκη από το ελεύθερο ρεπορτάζ. Επίσης, πολύ παλιά στελέχη, όπως η Λίτσα Δελλή και ο Δ. Μαθιόπουλος, που τοποθετήθηκαν δημόσια, συμφώνησαν μαζί τους.
Στην αντίπερα όχθη, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και ο Δημήτρης Τάκης τάχθηκαν υπέρ μιας μετριοπαθούς στάσης, ενώ στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και σύσσωμο το αθλητικό τμήμα του σταθμού. Μάλιστα σημειώθηκε μεγάλη ένταση και σκληρή ανταλλαγή επιχειρημάτων με μοναδικό κοινό σημείο αναφοράς τις επιθέσεις εναντίον του Μανώλη Καψή και του Νίκου Πεφάνη, για τους οποίους ειπώθηκε ότι με ψεύτικες υποσχέσεις υποχρέωσαν τους εργαζομένους να δεχθούν μειώσεις μισθών και τώρα κινδυνεύουν να βρεθούν άπαντες και χωρίς δουλειά αλλά και χωρίς αποζημιώσεις, σε περίπτωση λουκέτου.