Παρά τις δεσμεύσεις που δόθηκαν από τους μετόχους του Mega, κομβική ημερομηνία παραμένει η 15η Ιουνίου, οπότε και πρέπει να έχουν κατατεθεί τα χρήματα για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από όλες τις πλευρές. Σε ό,τι αφορά την πλευρά Ψυχάρη, αντιμετωπίζει διπλό πρόβλημα με τη νέα καθυστέρηση που υπήρξε στο πρόγραμμα αποπληρωμής των οφειλομένων του ΔΟΛ (το οποίο διευθετήθηκε με καθυστέρηση μερικών εικοσιτετραώρων) και την ταυτόχρονη δηλωμένη πρόθεσή του να συμμετάσχει τόσο στο ποσό των 3 εκατομμυρίων όσο και στη γενικότερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Εργαζόμενοι στον ΔΟΛ αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν η μισθοδοσία τους να είναι δύο με τρεις μήνες πίσω και ταυτόχρονα η ιδιοκτησία να επενδύει χρήματα στο Mega. H απάντηση είναι πως τα δύο θέματα είναι αλληλένδετα για τον Σταύρο Ψυχάρη, καθώς ένα σημαντικό μέρος των εγγυήσεων για τα δάνεια του ΔΟΛ είναι μετοχές του Μεγάλου Καναλιού, κάτι που ισχύει σε μικρότερο βαθμό και για τον Πήγασο του Μπόμπολα. Αρα, μια ενδεχόμενη κατάρρευση του σταθμού θα παρασύρει στον ίδιο δρόμο και τον Οργανισμό.

Στο μεταξύ, το κλίμα ανάμεσα στους εργαζομένους έχει αγριέψει ιδιαίτερα, όπως φάνηκε και από την τελευταία Γενική Συνέλευση, όπου κεντρικό πρόσωπο αποδείχθηκε για άλλη μία φορά η Ολγα Τρέμη, ενώ δεν έλειψαν οι έντονες αντιπαραθέσεις. Κατ’ αρχάς, είναι φανερό ότι υπάρχει μεγάλη σύγκρουση μεταξύ των τριών κλάδων των εργαζομένων, που δυσκολεύονται πάρα πολύ να τηρήσουν κοινή γραμμή. Η Ολγα Τρέμη ήταν εκείνη που πρότεινε να σταματήσουν οι στάσεις εργασίας και να γίνει μια 24ωρη απεργία χθες, Παρασκευή, που να συνοδεύεται με ένα αιχμηρό κείμενο και για τους μετόχους. Η πρόταση υπερψηφίστηκε από τους διοικητικούς και την πλειονότητα των δημοσιογράφων, ενώ οι τεχνικοί αποχώρησαν και συνέχισαν τη συνέλευσή τους σε άλλο χώρο.

Το κλίμα αυτό έχει προκαλέσει διάρρηξη πολλών προσωπικών σχέσεων και μεγάλες κόντρες. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης ο Μανώλης Καψής κάλεσε τους δημοσιογράφους για να τους διαβάσει το κείμενο για τα 3 εκατομμύρια που βάζουν οι μέτοχοι. Ο κόσμος αποδέχθηκε την ανακοίνωση με κάποια ανακούφιση, κυρίως όμως με καχυποψία, καθώς αρκετές φορές στο παρελθόν ο διευθυντής Ειδήσεων ήταν ασυνεπής απέναντί τους. «Δεν έχουμε χρήματα ούτε για να βάλουμε βενζίνη στα αυτοκίνητα και να πάμε στα θέματα» ειπώθηκε από τεχνικό του καναλιού στον Μανώλη Καψή. Φραστικό επεισόδιο υπήρξε και ανάμεσα στον Δημήτρη Τάκη και τον παριστάμενο πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτη Νικολόπουλο, όταν αυτός υπαινίχθηκε ότι στο παρελθόν δημοσιογράφοι του καναλιού ακολουθούσαν άκριτα τη «γραμμή» των εκδοτών. Αντιδράσεις στο «καρφί» αυτό υπήρξαν και από άλλους δημοσιογράφους, που θεώρησαν απαράδεκτη την παρέμβαση.