Μέσω γενικών συνελεύσεων πασχίζει ο ΣΚΑΪ να αποφύγει τον έλεγχο για την προέλευση των χρημάτων της οικογένειας Κυριακίδη και των συνεργατών του, ενόψει της αδειοδότησης. Μέτοχοι με ποσοστό 10% είναι ο Γιώργος Κυριακίδης, του καταζητούμενου Πέτρου Κυριακίδη για την υπόθεση της Proton Bank, και η Ελένη Σκούρα, την οποία επίσης αναζητά η Αστυνομία για την ίδια υπόθεση. Στόχος του ΣΚΑΪ, όπως έχουν ήδη αποκαλύψει τα «Παραπολιτικά», είναι να μειωθεί η συμμετοχή των δύο μετόχων σε ποσοστό κάτω του 1%, ώστε να μην υπαχθούν σε έλεγχο «πόθεν έσχες». Ο Γιάννης Αλαφούζος με αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου πασχίζει να απαλλαγεί από τους ανεπιθύμητους μετόχους ως τις 4 Ιουλίου, οπότε και λήγει η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων για τις 4 άδειες.

Η πρώτη γενική συνέλευση είναι αύριο, Κυριακή 12 Ιουνίου, στις 10 το πρωί, με θέμα την προβολή και έγκριση των ετήσιων ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της εταιρικής χρήσης 1.01.2015 ‐ 31.12.2015, μετά των επ’ αυτών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών και την έγκριση αμοιβών κι αποζημιώσεων μελών Δ.Σ. 

Η δεύτερη και πλέον κρίσιμη γενική συνέλευση για την εταιρεία Ειδήσεις Ντοτ Κομ είναι προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουνίου, στην έδρα του ΣΚΑΪ, στο Φάληρο, στις 07.30 το πρωί, με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και την τροποποίηση του καταστατικού της. Με την αύξηση του κεφαλαίου κατά 17.321.536 ευρώ το ποσοστό των δύο μετόχων θα μειωθεί σε ποσοστό κάτω του 1%. Συγκεκριμένα, το μερίδιο του Γιώργου Πέτρου Κυριακίδη θα μειωθεί από 8,14% σε 0,79% και της Ελένης Σκούρα από 1,14% σε 0,11%. Οι δύο μέτοχοι εμφανίστηκαν να έχουν το 10% της εταιρείας αποκτώντας πρόσβαση στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, παρά το γεγονός ότι παρουσίαζαν σοβαρά προβλήματα στο «πόθεν έσχες» τους, με αποτέλεσμα να μην εγκρίνονται οι μεταβιβάσεις των μετοχών. Ομως το ΕΣΡ παρέλειψε να κάνει έλεγχο επί των πεπραγμένων των μετόχων.

Αρχικά ο Γιώργος Κυριακίδης, γιος του καταζητούμενου για την υπόθεση Proton Bank, με το «πόθεν έσχες» που διέθετε δεν μπορούσε να καλύψει το σύνολο των μετοχών του ΣΚΑΪ (10%) που είχε αποκτήσει. Με απόφαση του ΕΣΡ κλήθηκε να διαθέσει το 1,12% σε τρίτο πρόσωπο, και ως αγοράστρια εμφανίστηκε η επίσης καταζητούμενη για την ίδια εταιρεία Ελένη Σκούρα. Η τελευταία δεν κατέθεσε ποτέ τα απαιτούμενα στοιχεία για τον έλεγχο προέλευσης των οικονομικών μέσων για τις 169.426 ονομαστικές μετοχές της ραδιοφωνικής επιχείρησης, που μεταβιβάστηκε έναντι ποσού 20.866 ευρώ. Η αγοράστρια από το 2013 έπρεπε να είχε μεταβιβάσει τις μετοχές εντός αποκλειστικής προθεσμίας 3 μηνών σε τρίτα πρόσωπα, διαφορετικά θα συνέτρεχαν βαρύτερες κυρώσεις για την εταιρεία. Νέος έλεγχος από το ΕΣΡ, όμως, δεν υπήρξε.