ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΝΕΟΣ ΤΟΜΟΣ

 

 ΝΕΟΤΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ 1833 ΩΣ 1881 (ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)
ΤΟ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
Η στάση του ελληνικού κράτους απέναντι στην Κρητική επανάσταση και η κατάσταση της χώρας ως το 1869. Το οθωμανικό τελεσίγραφο. Η ναυμαχία της «Ενώσεως» έξω από τη Σύρο και η διακοπή των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Η υποχώρηση της Ελλάδος, η Κυβέρνηση Θρ. Ζαΐμη, η «δεδηλωμένη» και η εκλογική μεταρρύθμιση.
Οι προσπάθειες ανορθώσεως στην τετραετία 1869 – 1872 και η διάσκεψη της Κων/πόλεως. Μετά το συνέδριο του Βερολίνου και η προσάρτηση της Θεσσαλίας (1878 – 1881). Το Ηπειρο-θεσσαλικό ζήτημα και η ζωή και η δράση των υπόδουλων Ελλήνων την διάρκεια 1833 – 1881. Η κοινωνία και ο πολιτισμός από το 1833 ως το 1881. Η κοινωνία, τα ιδεολογικά ρεύματα, η εκπαίδευση, η λογοτεχνία και η τέχνη. Η ιδεολογική υποδομή του νέου ελληνικού κράτους και η κληρονομιά των περασμένων. Οι νέες πραγματικότητες, οι νέες ανάγκες και  η λογοτεχνία από τον αγώνα  ως τη γενιά του 1880.

---
Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ!
Η Μάσα και ο Αρκούδος
ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΣΕ DVD

 
ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΝΑ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ DVD ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Οι απίθανες περιπέτειες της μικρής καλόκαρδής Μάσα και του καλύτερου της φίλου, του καλοσυνάτου Αρκούδου, έρχονται για να μάθουν σε μικρούς και μεγάλους την αξία της πραγματικής φιλίας! 

Μη χάσετε το νέο DVD με 5 διασκεδαστικά επεισόδια!