Εντύπωση και ποικίλα σχόλια προκαλεί το γεγονός ότι το αθλητικό site SDNA, που διευθύνεται από τον δημοσιογράφο Βασίλη Παπαθεοδώρου, το οποίο δείχνει υπερευαισθησία στις δικαστικές αποφάσεις που αφορούν αθλητικούς παράγοντες, δεν έχει γράψει λέξη για τις απανωτές καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον των Γιάννη Αλαφούζου και Κυριάκου Θωμαΐδη. Προφανώς, η διεύθυνση του συγκεκριμένου Μέσου δεν αξιολογεί ως σημαντική την είδηση της καταδίκης των συγκεκριμένων προσώπων για αδικήματα που σχετίζονται και με την ελευθερία του Τύπου. Ωστόσο, αν η ίδια ποινή είχε επιβληθεί σε δημοσιογράφο των «Παραπολιτικών», είναι βέβαιο ότι σύσσωμη η ομάδα του site θα ζητούσε ακόμη και την αναστολή λειτουργίας της εφημερίδας.

Με απλά λόγια, το site SDNA, που στηρίζεται οικονομικά από τον ομογενή επιχειρηματία και μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, φαίνεται ότι λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά, γεγονός που απομειώνει την όποια αξία έχει η εν λόγω επιχείρηση. Και αυτό κάνει ζημιά πρωτίστως στον άνθρωπο που επενδύει τα χρήματά του.

Εκτός κι αν η απόκρυψη της καταδίκης των Αλαφούζου και Θωμαΐδη θεωρείται από τους διευθύνοντες το SDNA ότι συμβάλλει στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Σε κάθε περίπτωση, τα Μέσα Ενημέρωσης κρίνονται, εκτός των άλλων, και από τις πραγματικές τους προθέσεις. Εν προκειμένω, για να πείσει η ομάδα του SDNA ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για την εξυγίανση στο ποδόσφαιρο, οφείλει να αποτυπώσει (μεταξύ όλων των άλλων) ένα γεγονός που προκύπτει από μια καταδικαστική απόφαση, η οποία μάλιστα αφορά στον πρόεδρο της δεύτερης μεγαλύτερης ομάδας της χώρας. Φυσικά, μπορεί στο SDNA να μη θεωρούν μεγάλο αδίκημα την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και την κατ’ εξακολούθηση συκοφάντηση.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και να το κάνουμε, είναι ιδιάζουσα. Είναι δύσκολο για τον διευθυντή και ιδιοκτήτη του SDNA, Βασίλη Παπαθεοδώρου, όσο αντικειμενικός και αν είναι, να δημοσιοποιήσει μια είδηση που αφορά απανωτή καταδίκη συνεργάτη του site (SDNA), Κυριάκου Θωμαΐδη, και συναδέλφου του στον ΣΚΑΪ και στον Sport Fm. Και ακόμη δυσκολότερο να γράψει ότι καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους ο εργοδότης του στον ΣΚΑΪ και στον Sport Fm, Γιάννης Αλαφούζος. Όχι μόνο ο κ. Παπαθεοδώρου, αλλά ακόμη και ο Γιάννης Αυλακιώτης θα έρχονταν στην ίδια δύσκολη θέση. Παρά ταύτα και επειδή ο τελευταίος (ο Αυλακιώτης) δεν έχει τα ίδια ηθικά κολλήματα και κυρίως τις όποιες δεσμεύσεις απορρέουν από τη σχέση εργοδότη-εργαζόμενου, που έχει ο διευθυντής και ιδιοκτήτης του SDNA, θα είχε ενδιαφέρον να διαβάζαμε ένα «πύρινο άρθρο» (από αυτά τα γνωστά) για την εγκληματική οργάνωση των κατ’ εξακολούθηση συκοφαντών του ΣΚΑΪ.