Mπορεί οι όποιες εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο να παραπέμπονται μέχρι νεωτέρας στις… καλένδες του νεοσύστατου ΕΣΡ, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν «σκάσει» εσχάτως στη μιντιακή πιάτσα, μεταξύ των μελών του Συμβουλίου και των αρμόδιων κυβερνητικών στελεχών έχει συζητηθεί εκτενώς η πιθανότητα να… τρέξουν ακόμη πιο γρήγορα οι διαδικασίες για το ξεκαθάρισμα του εγχώριου ραδιοφωνικού τοπίου.

«Εκεί το μπάχαλο είναι πιο μεγάλο», σημειώνουν οι εμπλεκόμενοι, ενώ πριν από λίγο καιρό ο υπουργός Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, είχε διαμηνύσει πως ο σχετικός σχεδιασμός θα έπρεπε να προχωρήσει άμεσα. Φυσικά, τον πρώτο και τελευταίο λόγο αναφορικά με τα χρονοδιαγράμματα και το πλάνο που θα ακολουθηθεί θα έχουν τα μέλη του ΕΣΡ, όμως είναι κοινή εκτίμηση μεταξύ εκείνων που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις πως οι ραδιοφωνικές άδειες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πεδίον δόξης… λαμπρόν.

Τόσο για το Συμβούλιο, που θεωρείται δεδομένο πως κάποια στιγμή θα επιδιώξει να δώσει ισχυρό στίγμα και να διαλύσει τα όποια σύννεφα πάνω από τους εν γένει χειρισμούς του αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες και την κωλυσιεργία που παρατηρείται, όσο και για την κυβέρνηση, που είναι λογικό να επιδιώκει να πάρει μια επικοινωνιακή ρεβάνς.

Και το… ραδιόφωνο είναι σε αυτή τη φάση μια τέτοιου είδους ευκαιρία (μέχρι αποδείξεως του εναντίου), δεδομένου πως σε ό,τι αφορά τις τηλεοπτικές άδειες το πράγμα είναι πολύ πιο πολύπλοκο.