Το Πειθαρχικό του ΠΣΑΤ επέβαλε την ποινή της επίπληξης στον διευθυντή και πραγματικό κουμανταδόρο του SDNA, Βασίλη Παπαθεοδώρου, για τη στοχοποίηση του αρθρογράφου της εφημερίδας Θανάση Φουσκίδη, μέσω ενός απαράδεκτου δημοσιεύματος που υπέγραφε ο… Γιάννης Αυλακιώτης.

Με τον τρόπο αυτό, καταδεικνύεται πως όσο κι αν προσπαθεί κάποιος να εξασφαλίσει ασυλία κρυπτόμενος πίσω από δαιδαλώδη ιδιοκτησιακά καθεστώτα, παράκτιες διαδρομές, ψευδώνυμα και… αόρατους ευεργέτες, δεν είναι δυνατόν να «δουλεύει» τους πάντες για πάντα. Αναμένουμε ανάλογη ευαισθησία και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις...

«Αποφάσεις Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου ΠΣΑΤ

Σήμερα, Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016, συνεδρίασε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (Π.Π.Σ.), το οποίο, αρχικά, εξέτασε το αίτημα του συναδέλφου, Παύλου Σαχτούρη για εξαίρεση των μελών του Π.Π.Σ., Στράτου Σεφτελή, Νίκου Α. Κωνσταντόπουλου και Γιάννη Χατζηδοπαυλάκη, από την εκδίκαση της έγκλησης – αναφοράς του κατά των Βασίλη Παπαθεοδώρου (διευθυντή του SDNA.gr), Αθανάσιου Ασπρούλια (αρχισυντάκτη του SDNA.gr) και Άρη Ασβεστά (συντάκτη του SDNA.gr).

Με δεδομένο ότι, ο μεν Στράτος Σεφτελής, για λόγους αρχών, αξιοπρέπειας και ευθιξίας, όπως τόνισε, δήλωσε ότι αυτοεξαίρειται από την περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης, ο δε Γιάννης Χατζηδοπαυλάκης έχει παραιτηθεί εδώ και καιρό, το τακτικό μέλος του Π.Π.Σ., Κώστας Τουτσίδης και οι αναπληρωματικοί, Χρήστος Αθανασόπουλος και Μάνος Χρυσός εξέτασαν την αίτηση του Π. Σαχτούρη για εξαίρεση του Νίκου Κωνσταντόπουλου, αφού αρχικά είχαν κάνει αποδεκτό το αίτημα του Στράτου Σεφτελή για αυτοεξαίρεση. Αποφάσισαν δε, ομοφώνως, να μη εξαιρεθεί ο συνάδελφος από την εκδίκαση της υπόθεσης και τόνισαν ότι έχουν εμπιστοσύνη και στον ίδιο και, φυσικά, στον πρόεδρο του Π.Π.Σ., Στράτο Σεφτελή.

Κατόπιν αυτού, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο, προεδρεύοντος του Νίκου Κωνσταντόπουλου και με τον Χρήστο Αθανασόπουλο στη σύνθεση του, στη θέση του Στράτου Σεφτελή, εξέτασε τις εξής εκκρεμούσες υποθέσεις:

Α) Έγκληση-Αναφορά του Παύλου Σαχτούρη κατά των Βασίλη Παπαθεοδώρου, Αθανάσιου Ασπρούλια και Άρη Ασβεστά
Β) Καταγγελία του συναδέλφου, Θανάση Φουσκίδη κατά της Διεύθυνσης της ιστοσελίδας, SDNA.gr
Γ) Καταγγελία του συναδέλφου, Βασίλη Βέργη κατά των υπεύθυνων της εφημερίδας Γαύρος και της ιστοσελίδας gavros.gr

Το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

* Για την 1η υπόθεση, επιβάλλει, βάσει του άρθρου 19 παράγραφος η του Καταστατικού, στον Βασίλη Παπαθεοδώρου την ποινή «Ανάκληση στην Τάξη με ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας». Το Π.Σ. θεωρεί ότι ο Β. Παπαθεοδώρου, ως διευθυντής του Μέσου, έχει την ευθύνη για τα κείμενα, τα οποία δημοσιεύονται σε αυτό. Ανέλαβε, άλλωστε, ο ίδιος όλη την ευθύνη. Για την ίδια υπόθεση απαλλάσσει τους Θανάση Ασπρούλια και Άρη Ασβεστά, καθότι δεν αποδείχθηκε η οποιαδήποτε σχέση τους με το κείμενο, που υπογράφει ο «Γιάννης Αυλακιώτης», που είναι ψευδώνυμο.

* Για την 2η υπόθεση, επιβάλλει στον Βασίλη Παπαθεοδώρου την ποινή της απλής επίπληξης.

* Θέτει στο αρχείο την καταγγελία του Βασίλη Βέργη, διότι δεν υπάρχει υπεύθυνος της εφημερίδας Γαύρος και της ιστοσελίδας gavros.gr που να είναι μέλος του ΠΣΑΤ.

Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ».

gavros.gr