Ως «δούρειο ίππο» της στον Alpha επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τον ΟΠΑΠ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. προκειμένου να αποκτήσει ένα κανάλι που θα είναι απολύτως εναρμονισμένο με τις επιλογές της και θα στοχοποιήσει τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Το σχέδιο κορυφαίων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη όλο αυτό το διάστημα που συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημήτρη Κοντομηνά και των Τσέχων του ΟΠΑΠ, έχει ονοματεπώνυμο: «Δημήτρης Μελισσανίδης».

Στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά πως ο εν λόγω επιχειρηματίας μπορεί να μην είχε στο παρελθόν σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτελεί άνθρωπο του Αντώνη Σαμαρά και θανάσιμο εχθρό της οικογένειας Μητσοτάκη εδώ και δεκαετίες. Αυτό ακριβώς είναι το σημείο στο οποίο ποντάρουν, παράλληλα με τις οικονομικές και φορολογικές εκκρεμότητες που υπάρχουν από την πλευρά του Δημήτρη Κοντομηνά αλλά και τα επιχειρηματικά συμφέροντα του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Αλλωστε, ο Αlpha, με εξαίρεση το διάστημα που δεν κατάφερε να αποκτήσει άδεια για τηλεοπτική εκπομπή στον διαγωνισμό-φιάσκο -που ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας-, οπότε και είχε εξαπολύσει μύδρους εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και του στενού του συνεργάτη, Νίκου Παππά, διατηρούσε μια ιδιαίτερα φιλική σχέση με την κυβέρνηση, χωρίς όμως να επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία. Μόνη εξαίρεση, οι δεκάδες εκπομπές του Λάκη Λαζόπουλου, με ιδιαίτερα μεγάλη τηλεθέαση, που έπλεκαν το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στοχοποιούσαν και τη Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της. Ομως στα δελτία ειδήσεων και στον υπόλοιπο ενημερωτικό τομέα τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά. Διακριτική στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και πλήρης καταγραφή των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας ήταν η πολιτική που ακολουθούσε για μεγάλο διάστημα.

Η «ισορροπία» αυτή διαταράχτηκε μόνο την περίοδο από τον διαγωνισμό μέχρι την ακύρωσή του. Οι… κωλοτούμπες του Alpha συνεχίστηκαν μετά την ακύρωση του διαγωνισμού, όταν ως… διά μαγείας οι αντιπολιτευτικοί τόνοι έπεσαν. Αυτό όμως φαίνεται πως δεν είναι αρκετό για το Μαξίμου. Και το… ξαφνικό ενδιαφέρον του ΟΠΑΠ, στον οποίο μετέχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, να μπει στον Alpha με ένα σημαντικό ποσοστό, της τάξεως του 25%-30%, ήρθε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να αποκτήσει ένα κανάλι που θα τον στηρίζει από τη μία πλευρά και ταυτόχρονα θα σφυροκοπεί τη Νέα Δημοκρατία και ειδικότερα τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι σχέσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη με την οικογένεια Μητσοτάκη ήταν πάντοτε απολύτως εχθρικές, καθώς υπήρξε βασικός χρηματοδότης του Αντώνη Σαμαρά στο εγχείρημα της Πολιτικής Ανοιξης, αλλά και στη συνέχεια. Στήριξε τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. στην εσωκομματική αντιπαράθεσή του με την Ντόρα Μπακογιάννη το 2009, αλλά και μετά την εκλογή του. Επίσης, όταν εκείνος αποχώρησε μετά την εκλογική συντριβή του 2015 και με την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ουδέποτε προσπάθησε να αποκαταστήσει τις διαταραγμένες σχέσεις τους.