Σε ό,τι αφορά τη Μαρία Χούκλη, το απόγευµα της Τετάρτης αποχαιρέτισε τους ανθρώπους του καναλιού και από την Πέµπτη ανέλαβε το δελτίο η Μαρία Σαράφογλου έως το τέλος του µήνα.

Προηγήθηκε µια προσπάθεια των ανθρώπων του ANT1 να παραµείνει η δηµοσιογράφος στο κανάλι. Μάλιστα, της προτάθηκε να αναλάβει το κεντρικό δελτίο την Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα, κάτι µε το οποίο δεν διαφωνούσε ο Νίκος Χατζηνικολάου, αλλά η ίδια δεν αποδέχθηκε την πρόταση.

Συνοµιλητές της Μαρίας Χούκλη έλεγαν ότι δεν έκρυψε την ενόχληση και τη στεναχώρια της, καθώς, όπως η ίδια έλεγε, έµαθε για τις εξελίξεις στο κεντρικό δελτίο από τα µέσα ενηµέρωσης και όχι από το κανάλι. Γι’ αυτό και αποφάσισε να σταµατήσει αιφνιδιαστικά. Πάντως, από την πλευρά της διοίκησης έγιναν προσπάθειες να παραµείνει είτε µε τη λύση του Παρασκευοσαββατοκύριακου είτε σε κάποια άλλη θέση, αλλά η ίδια επέµεινε στην αποχώρησή της.

Είναι άγνωστο πάντως αν η απόφασή της είναι οριστική ή η αντίδρασή της είχε συναισθηµατικό χαρακτήρα λόγω της πίκρας για την αποµάκρυνσή της. Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, η έµπειρη δηµοσιογράφος δέχθηκε άτυπη κρούση από τον Θεόδωρο Μιχόπουλο, προκειµένου να αναλάβει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ωστόσο µέχρι νεωτέρας απάντησε αρνητικά.

Κάποιοι άλλοι, πάντως, τη βλέπουν ήδη υποψήφια µε τη Ν.∆. στις επόµενες εθνικές εκλογές, όπως έγραψαν ουκ ολίγα sites.