Την ώρα που οι εξελίξεις στο ΔΟΛ έχουν γίνει πρώτο θέμα στην πολιτική ατζέντα κυβέρνησης-αντιπολίτευσης οι πληροφορίες αναφέρουν οτι ξεκινούν οι διαδικασίες προκειμένου ο Όμιλος να τεθεί σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης και εκκαθάρισης εν λειτουργία.

Οι πιστώτριες τράπεζες αναμένεται να καταθέσουν άμεσα αίτηση για την υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος Δένδια καθώς μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει επνδυτικό ενδιαφέρον.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας μπορεί να διαρκέσει μερικούς μήνες και ερωτηματικό είναι πως θα λειτουργήσει η επιχείρηση χωρίς κάποια ένεση ρευστότητας.
Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο ο ειδικός διαχειριστής έχει προθεσμία 12 μηνών για να ολοκληρώσει την εκκαθάριση, ενώ με τον διορισμό του μπορεί να ξεκινήσει πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας που είναι σε καθεστώς εκκαθάρισης.
Ασφαλείς πληροφορίες από τις πιστώτριες τράπεζες αναφέρουν ότι δεν γίνεται αποδεκτή η πρόταση για κούρεμα των δανείων που βαραίνουν τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη σε ποσοστό 70-80% προκειμένου να εμπλακεί στην επόμενη ημέρα του ΔΟΛ ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, ή ο ιδιοκτήτης του ΠΗΓΑΣΟΥ Φώτης Μπόμπολας.