H Επένδυση κυκλοφορεί το Σάββατο 28.1 με 2 μεγάλες προσφορές!

ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

18.000 ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ 

Όλες οι παροιμίες της ελληνικής γλώσσας

υπερπλήρης εύχρηστη έκδοση Με θεματική κατηγοριοποίηση των παροιμιών

Μη χάσετε τον 3ο τόμο της σειράς!

Ένα σπουδαίο πνευματικό έργο, σημείο αναφοράς του λαϊκού πολιτισμού μας που διασώζει τον μεγαλύτερο θησαυρό της ελληνικής παράδοσης, τις παροιμίες που χρησιμοποιούμε στον καθημερινό μας λόγο. Παροιμίες που αποτελούν ψήγματα χρυσού, πολύτιμα πνευματικά κελεύσματα και διδάγματα, οδοδείκτες βγαλμένα από την πείρα της ζωής και τη σοφία του λαού μας. 

18.000 παροιμίες από όλα τα μέρη της Ελλάδας, με ρίζες αρχαίες, αλλά και πιο πρόσφατες, συγκεντρώθηκαν σε αυτό το μνημειώδους σημασίας έργο, που αποτελεί ένα πραγματικό θησαυρό του λαϊκού μας πολιτισμού, πολύτιμο απόκτημα και ακριβό κόσμημα κάθε βιβλιοθήκης!

 

----

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ σειρά βιβλίων, που δεν πρέπει να λείπει από καμιά βιβλιοθήκη!

οι κορυφαιοι της παγκόσμιας λογοτεχνίας

 

Αποκτήστε τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς του κόσμου σε υπερπολυτελείς συλλεκτικές εκδόσεις, όπως ακριβώς κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία!

Μη χάσετε το νέο βιβλίο της σειράς:

ΟΝΟΡΕ ΝΤΕ ΜΠΑΛΖΑΚ

Ο ΣΑΡΑΖΙΝ | ΦΑΚΙΝΟ ΚΑΝΕ

Η νουβέλα «Σαραζίν», ένα από τα πιο πυκνά σε εικόνες και νοήματα μυθοπλαστικά κείμενα του Μπαλζάκ, αποτελεί διακριτή στιγμή στο έργο του και σηματοδοτεί το πέρασμα από την πρώιμη στην πλέον ώριμη περίοδό του. Υποτιμημένη από την κριτική για περισσότερο από έναν αιώνα -μια και δεν αποτελούσε "τυπικό" μπαλζακικό αφήγημα και η κεντρική ιστορία του, ο τραγικός έρωτας ενός ταλαντούχου γλύπτη για έναν καστράτο στην Ιταλία του 18ου αιώνα, μάλλον προκαλούσε αμηχανία-, αναδείχτηκε σε ένα από τα πιο σχολιασμένα κείμενα του συγγραφέα. Σήμερα, οι κριτικοί ομονοούν ότι συγκαταλέγεται στα πλέον μοντέρνα έργα του, τόσο στη δομή όσο και στον πλούτο των θεματικών που αναπτύσσει, και συνεχίζει να προκαλεί νέες ερμηνείες, προερχόμενες από τους χώρους της λογοτεχνικής θεωρίας, των έμφυλων σπουδών, της ανάλυσης των τεχνών κ.ά.

Στο δεύτερο διήγημα «Φακίνο Κάνε», ο τυφλός οργανοπαίκτης ανοίγει την καρδιά του στον νεαρό ονειροπόλο και του αφηγείται τη ζωή και τις περιπέτειές του. Αποκαλύπτει ότι μέχρι το τέλος της ζωής του ζει μ' ένα απραγματοποίητο όνειρο, το όνειρο της επιστροφής στη Βενετία, με την ελπίδα να ξαναβρεί τα πλούτη του και τη ζωή που στερήθηκε για τόσα πολλά χρόνια. Για κάποιους υπάρχει ακόμα κάποια ελπίδα, για κάποιους άλλους όμως είναι πολύ αργά...