Στο συγκρότηµα του Φαλήρου την περασµένη Κυριακή έγινε «χαµός» όταν οι άνθρωποι των ειδήσεων του ΣΚΑΪ, που προετοιµάζονται για αλλαγή ώρας του δελτίου από τις 13 Φεβρουαρίου, οπότε και θα βρεθούν «απέναντι» από το κεντρικό δελτίο του Star µε τη Μάρα Ζαχαρέα, εντόπισαν έναν… εσωτερικό εχθρό!

Στο Φάληρο, όπως αποκάλυψε το «Secret», υποχρεώθηκαν να κάνουν µεταφορά του δελτίου στις 8 µετά από υπόδειξη των διαφηµιστικών εταιρειών, προκειµένου να απορροφήσουν µεγαλύτερο κοµµάτι της διαφηµιστικής πίτας στο prime time.

Το άγχος για τα ποσοστά τηλεθέασης είναι µεγάλο, καθώς το δελτίο του Star, που ξεκινά στις 19.50, το πρώτο εικοσαήµερο του χρόνου ήταν πρώτο σε απόλυτο αριθµό τηλεθεατών.

Οταν λοιπόν είδαν στο τηλεοπτικό περιοδικό της κυριακάτικης «Καθηµερινής» να… διαφηµίζεται, έστω και µε ειδησεογραφικό τρόπο, τόσο η συνολική πρωτιά του Star όσο και το γεγονός ότι το δελτίο ειδήσεων της Μάρας Ζαχαρέα στις 9 Ιανουαρίου ήταν µέσα στη δεκάδα των προγραµµάτων µε την υψηλότερη τηλεθέαση την εβδοµάδα 9 έως 15 Ιανουαρίου, ενοχλήθηκαν σφόδρα. Στο ρεπορτάζ αναφερόταν χαρακτηριστικά ότι «η πλειονότητα ενηµερώθηκε από τις ειδήσεις του Star στις 19.50, που, κατά µέσο όρο τις καθηµερινές και τα Σαββατοκύριακα σε 129 εµφανίσεις, παρακολούθησαν 658.000 τηλεθεατές…».

Ακριβώς δίπλα φιγουράριζε η λίστα µε τα δέκα πρώτα σε τηλεθέαση προγράµµατα της εβδοµάδας, όπου το µοναδικό κεντρικό δελτίο ειδήσεων που υπήρχε ήταν εκείνο του Star στην 7η θέση, ανάµεσα σε σόου και σειρές. Στην ίδια σελίδα φιγουράριζαν δύο φωτογραφίες τηλεπαρουσιαστριών, της Σίας Κοσιώνη (απολύτως λογικό λόγω ΣΚΑΪ) και της Μάρας Ζαχαρέα (η οποία θα είναι και η βασική τους ανταγωνίστρια).

«Αν έχουµε τέτοιους φίλους, τι τους θέλουµε τους εχθρούς;», ήταν το σχόλιο κορυφαίου στελέχους του ενηµερωτικού τοµέα, όπου πάντως κυριάρχησε η άποψη ότι όλο αυτό έγινε λόγω… κεκτηµένης ταχύτητας και όχι λόγω σκοπιµοτήτων.

Παράλληλα, στο Star αντιµετωπίζουν µε ψυχραιµία την έλευση «αντιπάλου» την ίδια ώρα που µεταδίδεται το κεντρικό τους δελτίο. Οπως πληροφορείται το «S», δεν πρόκειται να αλλάξει ούτε η φυσιογνωµία ούτε το περιεχόµενο του δελτίου, το οποίο έτσι κι αλλιώς κάνει πολύ υψηλές «πτήσεις» τη σεζόν που ξεκίνησε τον Σεπτέµβριο του 2016 µέχρι και σήµερα.

Η Μάρα Ζαχαρέα µε σχολιάστρια την Κάτια Μακρή θα συνεχίσουν τις παρεµβάσεις τους σε καίρια πολιτικά θέµατα, µε τη βοήθεια των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών, ωστόσο το δελτίο θα εξακολουθήσει να είναι πλούσιο µε βίντεο µε ρεπορτάζ κοινωνικά, διεθνές δελτίο και γενικότερα µε το σύνολο της επικαιρότητας της ηµέρας.

«Οµάδα που κερδίζει δεν αλλάζει», λένε και αισιοδοξούν ότι θα µπουν δυναµικά και σε αυτή τη µάχη του ανταγωνισµού. Αλλωστε, στο πρόσφατο παρελθόν, όταν ο ΣΚΑΪ µετακίνησε το δελτίο του κάποιες φορές στις 8, τεστάροντας ενδεχοµένως τον αντίπαλο, έχασε και µάλιστα µε διαφορά.