Την απόφαση να υποβαθμίσει το σήμα του MEGA, αρχής γενομένης από το βράδυ της Πέμπτης 16 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η Digea, εκτός κι αν το Μεγάλο Κανάλι παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο αποπληρωμής των οφειλομένων του μέσα στις επόμενες έξι ημέρες.

Το μέτρο της μείωσης ισχύος, έρχεται μετά την απόρριψη βελτιωμένης πρότασης του σταθμού προς την Digea, αναφορικά με την πληρωμή των οφειλών του. «Φαίνεται πώς κάποιοι θέλουν για λόγους ανταγωνισμού ένα κανάλι λιγότερο», σχολιάζουν στο σποτ οι εργαζόμενοι.

«Να αναλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τις ευθύνες τους»

Οι εργαζόμενοι ζητούν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι τράπεζες να απελευθερώσουν μέρος των εσόδων του καναλιού, προκειμένου να συνεχισθεί η λειτουργία του, ειδικά τώρα που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων σχέδιο για επιστροφή στην ″κανονικότητα″. Η κυβέρνηση να ακούσει επιτέλους τα αιτήματα των εργαζομένων και να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Και οι μέτοχοι να ολοκληρώσουν άμεσα τις μεταξύ τους διαπραγματεύσεις για την ″επόμενη μέρα″.

«Οι εργαζόμενοι, με την έως και σήμερα αξιοπρεπή και υπεύθυνη στάση μας, αποτρέψαμε τα χειρότερα για το κανάλι. Δεν είμαστε εμείς που θα κλείσουμε το Mega», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων του σταθμού.

Οι ίδιοι έδωσαν στη δημοσιότητα ένα μικρό σποτ, με το οποίο απαντούν στην απόφαση της Digea: