Με νέες προσθήκες προσώπων, αλλά και µε ακόµα µία αναβολή προχωρά το ειδησεογραφικό πρόγραµµα της ΕΡΤ εν µέσω τριβών στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η διοίκηση της δηµόσιας τηλεόρασης απολαµβάνει µεν την εµπιστοσύνη του Μαξίµου, αλλά όχι ολόκληρου του κοµµατικού µηχανισµού της Κουµουνδούρου. Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο, το πρόσωπο που θα έχει σηµαντικό ρόλο στο κοµµάτι της ενηµέρωσης, η Κατερίνα Ακριβοπούλου, η οποία από την ερχόµενη ∆ευτέρα θα παρουσιάζει την εκποµπή «Αίθουσα σύνταξης», στις 6 το απόγευµα, δεν αντιµετωπίζεται µε δυσπιστία µόνο από τη Νέα ∆ηµοκρατία, αλλά και από στελέχη της κοµµατικής οργάνωσης των δηµοσιογράφων του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρά το γεγονός ότι η έµπειρη δηµοσιογράφος ουδέποτε έκρυψε τα φιλικά της αισθήµατα προς το κυβερνών κόµµα, δέχεται εσωτερικές επιθέσεις, κυρίως από παλαιότερους δηµοσιογράφους, που είναι τοποθετηµένοι κοµµατικά στον ΣΥΡΙΖΑ και πριν, στον Συνασπισµό. Ωστόσο, η διοίκηση της ΕΡΤ και οι αρµόδιοι του ειδησεογραφικού τοµέα έχουν λάβει τις αποφάσεις τους και, έτσι, η Κατερίνα Ακριβοπούλου παίρνει το «τιµόνι» της «Αίθουσας σύνταξης» από τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος τοποθετείται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, όχι όµως από αυτή τη ∆ευτέρα, όπως είχε προαναγγελθεί, αλλά από τις 20 του µηνός. Κι αυτό γιατί γίνεται ανανέωση των σκηνικών του δελτίου, που θα είναι πιο «διαδραστικά», και οι τεχνικοί της δηµόσιας τηλεόρασης χρειάζονται επιπλέον χρόνο για να ολοκληρώσουν τη δουλειά τους.

Η Κατερίνα Ακριβοπούλου θα είναι σχολιάστρια και στο κεντρικό δελτίο, όπου αναµένεται να έχει µία θέση στο πάνελ -όχι σε καθηµερινή βάση και ο γνωστός πολιτικός συντάκτης ∆ιονύσης Νασόπουλος.

Ο δηµοσιογράφος, που ανήκει εδώ και πάρα πολλά χρόνια στο δυναµικό του ∆ΟΛ και ασχολείται µε το ρεπορτάζ της Νέας ∆ηµοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, είναι εξαιρετικά έµπειρος και πολύ πρόσφατα τιµήθηκε µε το Βραβείο Μπότση. Το πάνελ της «Αίθουσας σύνταξης» µετά τις αποχωρήσεις Γαβρά-Κοττάκη θα εµπλουτιστεί µε ακόµα δύο πρόσωπα: τον επικεφαλής του οικονοµικού ρεπορτάζ στη «Real News», Σωτήρη Καψώχα, και την πολιτική συντάκτρια του ∆ΟΛ Βούλα Κεχαγιά, η οποία καλύπτει το κυβερνητικό ρεπορτάζ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριµένη εκποµπή, πάντως, όπως και το δελτίο της ΕΡΤ, έχουν «στοχοποιηθεί» από τη Νέα ∆ηµοκρατία, στελέχη της οποίας εκτιµούν ότι δεν τηρούνται οι ισορροπίες που πρέπει. Σκέψεις για «µποϊκοτάζ» ανάλογο µε αυτό που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ σε συγκεκριµένες εκποµπές του Mega, ωστόσο, ούτε υπάρχουν ούτε υπήρξαν.