Θορυβηµένοι είναι τις τελευταίες ηµέρες τόσο στο Μέγαρο Μαξίµου όσο και στην Κουµουνδούρου καθώς ο Νίκος Φίλης, που έχει βγει στο «αντάρτικο», επιστρέφει -έστω και από την… πίσω πόρτα στην «Αυγή».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός, που ασκεί επιρροή σε ένα πολύ µεγάλο µέρος των δηµοσιογράφων της κοµµατικής εφηµερίδας, έχει πάρει το… πάνω χέρι και επιθυµεί να διαδραµατίσει ρόλο ενόψει και των πολιτικών εξελίξεων το επόµενο διάστηµα. Η κατάσταση που δείχνει να διαµορφώνεται έχει προβληµατίσει τα ηγετικά στελέχη του κόµµατος, που, όµως, δείχνουν να µην µπορούν να ελέγξουν τη συγκεκριµένη εξέλιξη.

Το ενδιαφέρον είναι πως οι ίδιοι άνθρωποι που σήµερα ανησυχούν για τη «δραστηριοποίηση» του κ. Φίλη στην εφηµερίδα της οποίας υπήρξε διευθυντής πριν από πολλά χρόνια ήταν εκείνοι που τον όρισαν -µαζί µε την εκπρόσωπο Τύπου του κόµµατος, Ράνια Σβίγκουδιαπραγµατευτή εκ µέρους του ΣΥΡΙΖΑ µε την ΕΣΗΕΑ στα θέµατα των οικονοµικών απαιτήσεων των απλήρωτων εργαζοµένων. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο ενοποίησης των κοµµατικών Μέσων και αναζητείται νέο κτίριο που θα συστεγάσει την «Αυγή» και τον ραδιοφωνικό σταθµό «Στο Κόκκινο».

Η πρόθεση της Κουµουνδούρου είναι να εντάξει όλους τους εργαζοµένους και στα δύο Μέσα ταυτόχρονα και ένα κοµµάτι από αυτούς και στην ιστοσελίδα leſt .gr. Το βασικό επιχείρηµα που θα χρησιµοποιηθεί για να κάµψει τις αντιδράσεις είναι οι υψηλοί για τα δεδοµένα της εποχής µισθοί που παίρνουν πολλοί από τους δηµοσιογράφους, ειδικά της «Αυγής», και ο αναλογικά µικρός χρόνος που απασχολούνται στην εφηµερίδα.