H Επένδυση κυκλοφορεί το Σάββατο 11.3 με μια μεγάλη εκδοτική προσφορά

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΜΑΛ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
ΤΟΥΡΚΙΑ 1918 – 2016
Ο ακήρυχτος εμφύλιος μιας διχασμένης κοινωνίας
98 ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΚΟΣΜΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜ


Το πραξικόπημα οπερέτα της περασμένης Παρασκευής στην Τουρκία πιθανότατα δεν προήλθε από τις αμιγώς κεμαλικές δυνάμεις του στρατού. Είτε λοιπόν αυτοί θορυβήθηκαν από την αλλαγή στάσης απέναντι σε Ισραήλ, Ρωσία αλλά κυρίως το Ισλαμικό Κράτος, είτε ανησυχούν – όχι βέβαια από τη δεσποτική συμπεριφορά Ερντογάν – αλλά από την υπερσυγκέντρωση εξουσιών στα χέρια του σε βάρος των άλλων θεσμών εξουσίας και την αποδυνάμωση του στρατού.
Το βιβλίο «από τον Κεμάλ στον Ερντογάν» διατρέχει συνοπτικά την ιστορία της Τουρκίας από το 1918 μέχρι σήμερα και αναδεικνύει όλα εκείνα τα στοιχεία που τεκμηριώνουν πως η κοινωνία της γείτονος είναι βαθιά διχασμένη και βρίσκεται σε ένα διαρκή – πλην ακήρυχτο- εμφύλιο πόλεμο. Πρόκειται για 98 χρόνια με συνεχείς αναταραχές, με φανερά και κρυφά πραξικοπήματα, με θεατές και αθέατες συγκρούσεις ανάμεσα στο κεμαλικό κοσμικό κράτος, το θρησκευτικό και πολιτικό Ισλάμ. Εξετάζονται όροι και θέματα όπως το Κουρδικό ζήτημα, ο Κεμαλισμός, ο Παντουρκισμός, ο Εθνικισμός, οι εσωτερικοί διωγμοί, οι Εθνοκαθάρσεις και οι Γενοκτονίες. Πως αυτά επηρέασαν και επηρεάζουν τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό αλλά και τις σχέσεις της Τουρκίας με «εχθρούς» και «φίλους» στο Παγκόσμιο περιβάλλον. Και πως το παρελθόν και το παρόν προϊδεάζει για το μέλλον.

----
ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ!
ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Αποκτήστε τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, από τους πιο σημαντικούς συγγραφείς του κόσμου σε υπερπολυτελείς συλλεκτικές εκδόσεις, όπως ακριβώς κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία!

Μη χάσετε το νέο βιβλίο της σειράς:
ΣΤΕΦΑΝ ΤΣΒΑΙΧ
ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑΣ ΑΓΝΩΣΤΗΣ
Ο Στέφαν Τσβάιχ ήταν ένας από τους σπουδαιότερους συγγραφείς του 20ου αιώνα, πολυταξιδεμένος και πολυγραφότατος με τεράστιο αριθμό πωλήσεων, γνωστός σε ολόκληρη την υδρόγειο μέσω των μεταφράσεών του σε δεκάδες γλώσσες!
Το "Γράμμα μιας άγνωστης" η δημοφιλέστερη νουβέλα του Στέφαν Τσβάιχ, είναι η ιστορία ενός μεγάλου πάθους. Μια έφηβη ερωτεύεται έναν νέο, πετυχημένο συγγραφέα, και χτίζει όλη της τη ζωή πάνω στην ύπαρξή του. Τρεις φορές τους φέρνει κοντά η μοίρα και κάθε φορά ο γοητευτικός και επιπόλαιος συγγραφέας τη δέχεται στη ζωή του για λίγο με χαρά και την περιβάλλει με το στιγμιαίο, επιπόλαιο πάθος του - χωρίς όμως να τη θυμάται ποτέ την επόμενη φορά.