Στη δηµιουργία ενός µιντιακού οµίλου προσανατολίζεται το επιχειρηµατικό δίδυµο των ∆ημήτρη Μελισσανίδη και ∆ημήτρη Κοντοµηνά, µε τις πληροφορίες να θέλουν την τοποθέτηση σε θέση µάνατζερ -εφόσον ευδοκιµήσει η σχετική προοπτική - του εκδότη των εφηµερίδων «∆ηµοκρατία» και «Espresso», Γιάννη Φιλιππάκη.

Ο τελευταίος, ο οποίος διατηρεί παραδοσιακά δίαυλο επικοινωνίας τόσο µε το αφεντικό του Alpha όσο και µε τον µικροµέτοχο του ΟΠΑΠ, φαίνεται να έχει προτείνει στον κ. Κοντοµηνά ένα πλάνο για την επανέκδοση της εφηµερίδας «Ακρόπολη», ο τίτλος της οποίας ανήκει στον γνωστό επιχειρηµατία.

Ο Γιάννης Φιλιππάκης, που, ως γνωστόν, έχει αποκτήσει εδώ και καιρό και τον τίτλο της ιστορικής εφηµερίδας «Εστία», η οποία το τελευταίο διάστηµα εκφράζει εµφανώς θέσεις και απόψεις του Κ. Καραµανλή, επιθυµεί προφανώς να συµπεριλάβει στο σχετικό κάδρο των δραστηριοτήτων του και την «Ακρόπολη». Μάλιστα, δείχνει να ποντάρει πολλά στο αρχείο της εφηµερίδας, που επίσης είναι περιουσιακό στοιχείο του ισχυρού άνδρα της Κάντζας.

Ταυτόχρονα, ο εκδότης ετοιµάζεται να βγάλει στα περίπτερα σε καθηµερινή βάση το στοιχηµατικό ένθετο που κυκλοφορεί εβδοµαδιαίως µε τη «∆ηµοκρατία». Για την ιστορία και µόνο, αξίζει να υπενθυµιστεί πως ο ∆ημήτρη Μελισσανίδης µαζί µε τον υπουργό Αµυνας, Π. Καµµένο, ήταν αυτός που έφερε κοντά την πλευρά Κοντοµηνά µε τους Τσέχους του ΟΠΑΠ. Ως εκ τούτου, η δηµιουργία ενός οµίλου που θα αποτελείται από έντυπα, κανάλι και ραδιόφωνο τούς βάζει στο παιχνίδι ως βασικούς παίκτες στον χώρο των media.

Αλλωστε, όπως λένε οι γνωρίζοντες καλά τις µύχιες σκέψεις του ∆. Μελισσανίδη, το µοναδικό στοιχείο που του αποµένει για να υλοποιήσει το όνειρό του και να ταυτιστεί -στο µυαλό του ίδιου βεβαίωςµε την επιχειρηµατική ηγεµονία της οικογένειας Βαρδινογιάννη είναι η απόκτηση µέσων ενηµέρωσης, αφού δραστηριοποιείται ήδη στα πρατήρια καυσίµων, έχει τα ηνία ποδοσφαιρικής οµάδας, ενώ διαθέτει ως ένα επιπλέον... asset κι ένα -έστω και µικρόποσοστό του ΟΠΑΠ.