Αγωνία και αβεβαιότητα επικρατεί ξανά στον ∆ΟΛ, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι το αµέσως επόµενο διάστηµα ενδέχεται να υπάρξουν εξελίξεις που µπορεί να µην επιτρέψουν τη συνέχιση της χρηµατοδότησης των εντύπων και των υπόλοιπων µέσων του Οµίλου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πιστώτριες τράπεζες δεν βλέπουν διέξοδο µε τη λειτουργία υπό το καθεστώς του ειδικού διαχειριστή, καθώς δεν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον επενδυτών για το σύνολο των Μέσων. Η εκτίµηση που υπάρχει από τραπεζικούς παράγοντες που γνωρίζουν την ύπαρξη ή µη υποψήφιων αγοραστών είναι πως το κόστος από τη συνέχιση της έκδοσης των εφηµερίδων του ∆ΟΛ, µετά και την υποχρέωση να καλύπτονται λειτουργικά έξοδα, µισθοδοσία, ασφαλιστικές εισφορές και φόροι, είναι µεγαλύτερο από εκείνο που θα προκύψει αν κλείσουν.

Κι αυτό γιατί, σύµφωνα µε τις ίδιες πληροφορίες, ακόµα και κάποια πρόσωπα που έχουν δείξει µικρότερο ή µεγαλύτερο ενδιαφέρον για έναν από τους υπάρχοντες τίτλους εν λειτουργία Μέσων θα προτιµούσαν να τους πάρουν επιλέγοντας εκείνοι ποιους και πόσους εργαζόµενους θέλουν να απασχολούν. Κι αυτό µπορεί να γίνει µόνο στην περίπτωση που αυτά τα Μέσα δεν βρίσκονται σε λειτουργία.

Αν τα «γκρίζα» αυτά σενάρια για το µέλλον των εργαζοµένων επιβεβαιωθούν, αυτό σηµαίνει ότι οι φόβοι που υπάρχουν το τελευταίο διάστηµα και εκφράστηκαν δηµοσίως και από τον ίδιο τον διευθυντή της εφηµερίδας «Τα Νέα» Παναγιώτη Λάµψια δεν είναι αβάσιµοι. Ο γνωστός δηµοσιογράφος, ο οποίος έχει αναλάβει το πηδάλιο της εφηµερίδας στην πιο κρίσιµη στιγµή της ιστορίας της, έγραψε αυτή την εβδοµάδα για «σχέδια που αντιβαίνουν όχι µόνο στο συµφέρον και στη λογική, αλλά και στις νοµικές υποχρεώσεις που έχουν οι διοικήσεις των τραπεζών έναντι των µετόχων τους», καθώς και για «ανήθικη πίεση η οποία είναι προφανές από πού εκπορεύεται».

Οι πληροφορίες που υπάρχουν στην αγορά σε σχέση µε τους ενδιαφερόµενους για κοµµάτια του ∆ΟΛ αναφέρουν πως στην πρώτη γραµµή του ενδιαφέροντος είναι «Το Βήµα» και δευτερευόντως ο ραδιοφωνικός σταθµός «Βήµα» FM, ο οποίος εκπέµπει πλέον µε υποτυπώδες πρόγραµµα και µε τις µεγάλες προσπάθειες που κάνουν οι εναποµείναντες εργαζόµενοι. Αντίθετα, δεν φαίνεται να υπάρχει υποψήφιος αγοραστής για «Τα Νέα», που έχουν µεγάλο αριθµό προσωπικού και σηµαντικό κόστος. Ενδεικτικό είναι ότι τη Μ. Τετάρτη οι εργαζόµενοι περίµεναν την καταβολή του δώρου Πάσχα, κάτι που δεν είχε γίνει έως το µεσηµέρι, µε αποτέλεσµα να προγραµµατιστεί για την ίδια ηµέρα συνάντηση τραπεζιτών, οι οποίοι θα αποφάσιζαν αν θα προχωρούσαν στην αποδέσµευση των χρηµάτων για την καταβολή του. Υπήρχε επίσης η πληροφορία ότι ο ειδικός διαχειριστής ενδέχεται σε περίπτωση αδιεξόδου µε τις τράπεζες να παραδώσει την εντολή που έχει λάβει.

Ωστόσο, αργά το απόγευµα της Μ. Τετάρτης φαίνεται ότι βρέθηκε, έστω κ αι προσωρινή, λύση, που θα επιτρέψει (περισσότερα στη σελίδα 39) στα έντυπα του ∆ΟΛ να συνεχίσουν την κυκλοφορία τους.