Την ώρα που οι τράπεζες και ο εκκαθαριστής προσπαθούν να «τρέξουν» την διαδικασία του πλειστηριασµού, θέλοντας εν λειτουργία τις εφηµερίδες του ΔΟΛ, πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να πιέζει προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριµένα, από τα τέλη της προηγούµενης βδοµάδας, λέγεται ότι εστάλη από το Μέγαρο Μαξίµου αυστηρό τελεσίγραφο προς τις τράπεζες προκειµένου να µπλοκάρουν εκ νέου τον τροφοδότη λογαριασµό. Παράλληλα, και σύµφωνα πάντα µε τις ίδιες πηγές, υπήρξε επαφή µε τον εκκαθαριστή, από τον οποίο και ζητήθηκε να κινηθεί αυστηρά στο γράµµα που ορίζουν ο νόµος και η πρόσφατη δικαστική απόφαση.

Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που από την Τρίτη το πρωί, κυκλοφόρησε η πληροφορία, που άλλαζε άρδην την µέχρι και εκείνη την ώρα, κατάσταση στον ∆ΟΛ.

Και, σαν να µην έφταναν όλα αυτά, η «Ιριδα» , την οποία διαχειρίζεται (πλέον) µόνος του, ο Φώτης Μπόµπολας, κατέστησε σαφές ότι αδυνατεί να τυπώσει οποιαδήποτε δουλειά που θα προέρχεται από τον ∆ΟΛ, αν προηγουµένως δεν έχουν καταβληθεί σε τραπεζικό λογαριασµό τα χρήµατα που απαιτούνται.

Η αλήθεια είναι ότι αρχικώς υπήρξε ένα θέµα, µε τον διευθυντή του «Βήµατος» Αντώνη Καρακούση (φωτ.), να παλεύει να βρει µια ενδιάµεση λύση. Ταυτόχρονα επικοινώνησε και µε τον Θέµη Αλαφούζο, εξετάζοντας το ενδεχόµενο µετακόµισης στα πιεστήρια της «Καθηµερινής».