Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίµου πέρασε λίγο πριν από το Πάσχα ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος συναντήθηκε µε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η συνάντηση έγινε µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας, καθώς ούτε προαναγγέλθηκε επισήµως, ούτε έγινε διαρροή στη συνέχεια.

Σύµφωνα µε πληροφορίες του «S», ο κ. Αλαφούζος ήταν εκείνος ο οποίος ζήτησε το ραντεβού και το αίτηµα έγινε αποδεκτό από την πλευρά του πρωθυπουργού, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ και την αντιπολιτευτική γραµµή του, αλλά και από τα παράπονα που φέρεται να διατύπωσε ο ιδιοκτήτης του οµίλου για προσωπικά εκκρεµή του θέµατα δικαστικής -και άλλης φύσεως.

Ειδικότερα, ο Γ. Αλαφούζος φέρεται να εξέφρασε την άποψη ότι έχει «στοχοποιηθεί» µε διάφορους τρόπους από την κυβέρνηση και αυτό έχει ως αποτέλεσµα τις διώξεις εναντίον του από τη ∆ικαιοσύνη, αλλά και διάφορες άλλες εκκρεµότητες µε υπηρεσίες, οι οποίες σχετίζονται άµεσα ή έµµεσα µε το κράτος.

Η απάντηση που πήρε ήταν -σε γενικές γραµµέςπως η κυβέρνηση δεν επιδίωξε ούτε έκανε οποιαδήποτε παρέµβαση που να σχετίζεται µε θέµατα που διερευνούν οι δικαστικές Αρχές, ενώ το ίδιο υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και για το σύνολο των θεµάτων που του τέθηκαν από την πλευρά Αλαφούζου.

Ωστόσο, άδραξε την ευκαιρία να αναφερθεί στους υψηλούς αντιπολιτευτικούς τόνους του συγκροτήµατος του Φαλήρου. Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ άκουσε τις επισηµάνσεις του κ. Τσίπρα, και µάλιστα τις µετέφερε σε στενό κύκλο συνοµιλητών του, που γνώριζαν για την επίσκεψη αυτή.

Προσεκτικοί παρατηρητές της «γραµµής» του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ επεσήµαναν, πάντως, πως τις τελευταίες 10-15 µέρες η ένταση της κριτικής προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού δεν είναι ίδια µε το προηγούµενο διάστηµα.

Τονίζουν, µάλιστα, ότι η διαφοροποίηση αυτή έχει να κάνει ειδικά µε τον πρωθυπουργό και όχι µε το σύνολο της κυβέρνησης και των υπουργών.

Παράλληλα, το ίδιο διάστηµα παρέλασαν από εκποµπές του ΣΚΑΪ πιο συχνά από το συνηθισµένο µέλη του Υπουργικού Συµβουλίου, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αµυνας, ∆ηµήτρης Βίτσας, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, κ.ά.