Σήμερα Τρίτη, 25 Απριλίου, είναι προγραµµατισµένη η συνέχεια της δίκης για τα πεπραγµένα του στην ΕΡΤ, αλλά δεν είναι βέβαιο αν θα ξεκινήσει, καθώς είχε διακοπεί στις 24 Μαρτίου, επειδή δεν µπορούσε να παραστεί ο δικηγόρος του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Μιχάλης ∆ηµητρακόπουλος.

Και οι δύο άνδρες απέφυγαν να παρουσιαστούν στο δικαστήριο, επειδή στην έδρα ήταν η δικαστής Παναγιώτα Φάκου, που στο παρελθόν είχε ερευνήσει τα σκάνδαλα στην ΕΡΤ υπό την εισαγγελική της ιδιότητα. Στόχος του Χρ. Παναγόπουλου, συνεργάτη του Οµίλου ΣΚΑΪ, είναι η καθυστέρηση διεξαγωγής της δίκης, καθώς οι κατηγορίες είναι βαρύτατες και θέλει να περιµένει ευνοϊκότερη πολιτική και κοινωνική συγκυρία.

Ο Χρήστος Παναγόπουλος, άλλοτε ισχυρός άνδρας της ΕΡΤ, την εποχή του Θόδωρου Ρουσόπουλου, έχει ήδη καταδικαστεί από τα ελληνικά δικαστήρια για σκάνδαλα επί της διοικήσεώς του. Τώρα, όµως, έχει να αντιµετωπίσει την κατηγορία της απιστίας µε την πρόκληση ζηµίας σε βάρος του ελληνικού ∆ηµοσίου για τη διανοµή µπόνους ύψους 2.145.412,41 ευρώ σε διάστηµα τριών ετών, χωρίς τεκµηριωµένη αιτιολόγηση.

Ακόµη, κατηγορείται για την απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισµό, στην εταιρεία Bug Stage του Κωνσταντίνου Λαµπρόπουλου των διοργανώσεων του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και µιας συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Για την υπόθεση Bug Stage κατηγορούνται επίσης και θα δικαστούν ο πρώην εντεταλµένος σύµβουλος της ΕΡΤ και επικεφαλής του Mega One στην Κύπρο, Γιώργος Χουλιάρας, και οι Κωνσταντίνος Λαµπρόπουλος και Ιωάννης Ζαργάνης.

Επιπλέον, ο Χρ. Παναγόπουλος κατηγορείται για την ανάθεση του έργου καταγραφής των θέσεων εκποµπής της ΕΡΤ, προκειµένου να αδειοδοτηθούν από την ΕΕΤΤ, σε οµάδα τεχνικών συµβούλων, χωρίς τις εξειδικευµένες γνώσεις που απαιτούνταν.

Μαζί του θα δικαστούν οι Περικλής Παπαδηµητρίου, Αικατερίνη Θεοφανίδου, Εµµανουήλ ∆ρετουλάκης, Ιωάννης Γιαβής και Γρηγόρης Σκαλιστήρας. Μάρτυρες υπεράσπισης του Χρήστου Παναγόπουλου είναι δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της σηµερινής ΕΡΤ: ο Ευάγγελος Λουρίδας, γενικός διευθυντής Οικονοµικών Υπηρεσιών, και ο Νίκος Μιχαλίτσης, σηµερινός γενικός διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών.

Ακόµα, ως µάρτυρες υπεράσπισης θα κληθούν να καταθέσουν ο Πάνος Λουκάκος, πρώην εντεταλµένος σύµβουλος της ΕΡΤ, ο Τάσος Τέλλογλου, δηµοσιογράφος της «Καθηµερινής», ο ∆ηµήτρης Γιαδιτζόγλου, ο Γιώργος Καραγιάννης, ο Μιχάλης Πορτοκαλής, πρώην γενικός διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, η Ελένη Λάµαρη, η Ελένη Χοϊδά, πρώην διευθύντρια προγράµµατος της ΕΡΤ, και ο Γιώργος Υφαντής, πρώην γενικός διευθυντής ∆ΟΥ της ΕΡΤ Α.Ε.