Μήνας σηµαντικών εξελίξεων θα είναι σε κάθε περίπτωση ο Μάιος για τον ∆ΟΛ, καθώς αναµένεται να ξεκινήσει η διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Η σχετική προκήρυξη ήταν προγραµµατισµένο να δηµοσιοποιηθεί σήµερα, µε το στέλεχος της Grant Thornton Βασίλη Καζά, που έχει αναλάβει επικεφαλής του εγχειρήµατος της εκκαθάρισης, να έχει προετοιµάσει ήδη τα επόµενα βήµατα.

Με βάση το πλάνο που έχει καταρτιστεί, ο πλειστηριασµός θα λάβει χώρα στις 23 Μαΐου κι αν δεν υπάρξουν οποιουδήποτε είδους εµπόδια στο ενδιάµεσο το πρώτο και βασικό ερώτηµα που τίθεται είναι αν θα σηµειωθεί ενδιαφέρον για αγορά «πακέτο», που θα περιλαµβάνει το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία έτσι κι αλλιώς θα βγουν προς πώληση κατά πάσα πιθανότητα σε τρεις φάσεις.

Η πρώτη θα περιλαµβάνει τα έντυπα Μέσα, τα ηλεκτρονικά και το ραδιόφωνο, η δεύτερη τη συµµετοχή στο Mega και η τρίτη τις κτιριακές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του οργανισµού. Πιο συγκεκριµένα, το στέλεχος της Grant Thornton θεωρεί πως, αν και ακόµα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριµένο, ενδεχοµένως θα βρεθεί υποψήφιος αγοραστής για το «Βήµα της Κυριακής». Οχι όµως για την εφηµερίδα µε τη σηµερινή της µορφή και το προσωπικό της, αλλά για τον τίτλο, µε την ταυτόχρονη δυνατότητα να επιλέξει εκείνος πόσους και ποιους από τους δηµοσιογράφους και εργαζοµένους άλλων ειδικοτήτων θα κρατήσει.

Για τον ραδιοφωνικό σταθµό «Βήµα» FM, ο οποίος έχει απαξιωθεί λόγω των αποχωρήσεων πολλών στελεχών του, εκτιµά ότι η συχνότητα µπορεί να πουληθεί µαζί µε τον τίτλο της, αλλά όχι για ενηµερωτικό σταθµό, καθώς δεν υπάρχει στην παρούσα φάση τέτοιο ενδιαφέρον στην αγορά.

Σε ό,τι αφορά «Τα Νέα», παραµένει άγνωστο αν θα υπάρξει διάθεση από κάποιο πρόσωπο ή εταιρεία να διεκδικήσει ακόµα και τον τίτλο χωρίς άλλες υποχρεώσεις που να αφορούν προσωπικό. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις θεωρείται πως θα πουληθούν µε τον έναν ή τον άλλο τρόπο, ενώ και τα διαδικτυακά Μέσα και ιδιαίτερα το in.gr πιστεύεται ότι θα προκαλέσουν ενδιαφέρον σε υποψήφιους επενδυτές.

«Το πρόβληµα που θα προκύψει µε τον ∆ΟΛ είναι πως ακόµα και όσοι επιθυµούν να συµµετάσχουν µε κάποιον τρόπο θέλουν το “καράβι”, αλλά όχι το “πλήρωµά” του», λέει πάντως στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στέλεχος της αγοράς των ΜΜΕ µε καλή γνώση της διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ∆ΟΛ. Το ίδιο πρόσωπο προσθέτει πως οι πληροφορίες για πιο µεγάλο αριθµό ενδιαφεροµένων, µέχρι στιγµής τουλάχιστον, δεν ανταποκρίνονται στην πραγµατικότητα.

Στο µεταξύ, οι εργαζόµενοι περνούν νέα φάση αναστάτωσης, καθώς την Τρίτη, στον πέµπτο όροφο του ∆ΟΛ, έγινε συνάντηση δηµοσιογράφων από το «Βήµα» και το in.gr µε τον Αντώνη Καρακούση, ο οποίος εµφανίστηκε σχετικά αισιόδοξος, όχι όµως όπως όλες τις προηγούµενες φορές. Μάλιστα, τους είπε και ορισµένα όχι καλά µαντάτα, που αφορούν την πιθανότητα των αποζηµιώσεών τους. Μία εβδοµάδα νωρίτερα, οι εκπρόσωποι των εργαζοµένων συναντήθηκαν µε τον κ. Καζά, ο οποίος τους ενηµέρωσε για τη γενικότερη κατάσταση. Σε ό,τι αφορά τις µισθοδοσίες, µέχρι σήµερα, Παρασκευή, αναµενόταν να κατατεθεί ένα δεκαπενθήµερο στους λογαριασµούς των εργαζοµένων, αλλά δεν υπήρχαν χρήµατα για νέα µισθοδοσία µέσα στον Μάιο.

Ηδη τα οφειλόµενα έχουν ξεπεράσει τους έξι µήνες για όσους παραµένουν στον ∆ΟΛ.