Η Επένδυση κυκλοφορεί το Σάββατο 13.5 με 2 μεγάλες προσφορές!

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

 

Αποκτήστε τα αριστουργήματα της ελληνικής λογοτεχνίας, από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς σε υπερπολυτελείς συλλεκτικές εκδόσεις, όπως ακριβώς κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία!

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης - Γεώργιος Βιζυηνός – Ιωάννης Κονδυλάκης - Ανδρέας Καρκαβίτσας - Πηνελόπη Δέλτα & άλλοι πολλοί!

Μη χάσετε το δεύτερο βιβλίο της σειράς:

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΚΑΒΙΤΣΑΣ

Ο ΖΗΤΙΑΝΟΣ

Ο Ανδρέας Καρκαβίτσας, ένας από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της ηθογραφίας. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και κατά τη διάρκεια της φοιτητικής ζωής του γνωρίστηκε με σπουδαίους Έλληνες λογοτέχνες και εισχώρησε στον πνευματικό κόσμο της εποχής. Ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία με όλα τα είδη του γραπτού λόγου, εκτός από θεατρικά έργα, και θεωρείται ο θεμελιωτής της ηθογραφίας. Ξεκίνησε να γράφει στην καθαρεύουσα, αλλά από τη δεκαετία του 1890 και μετά την εγκατέλειψε για τη δημοτική. Τα έργα του χαρακτηρίζονται από κοινωνικό περιεχόμενο και ο ίδιος θεωρήθηκε ουμανιστής και βασικός εκπρόσωπος του νατουραλισμού στη νεοελληνική λογοτεχνία.

Ο Ζητιάνος, ένα από τα αριστουργήματα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, περιγράφει την αμάθεια, την πονηριά και την εξαθλίωση της ελληνικής υπαίθρου κατά τον 19ο αιώνα.

Η υπόθεση εκτυλίσσεται στο Νυχτερέμι, ένα χωριό της Θεσσαλίας, του οποίου οι κάτοικοι βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με τον μπέη της περιοχής προκειμένου να μη χάσουν τα κτήματά τους. Τότε εμφανίζεται ένας γέρος ζητιάνος, ο Τζιριτόκωστας, μαζί με το αμούστακο ζητιανόπουλό του. Αφού ξυλοφορτωθεί άγρια από τον τελωνοφύλακα Βαλαχά, θα κερδίσει τη συμπόνια του χωριού, που θα τον περιθάλψει χωρίς δεύτερη σκέψη. Την επόμενη κιόλας μέρα ο ζητιάνος θα πλησιάσει τις γυναίκες του χωριού και θα καταφέρει να τους πουλήσει τα δήθεν μαγικά βοτάνια του, παίρνοντας ό,τι πολύτιμο έχουν να του προσφέρουν. Αδιάφορος για την τύχη αυτών των αφελών γυναικών, εκμεταλλευόμενος την αμάθεια και τις προλήψεις των χωρικών, θα σκορπίσει τον θάνατο και θα οδηγήσει στον αφανισμό όλο το χωριό.

---

ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ σε DVD

H Πέππα το Γουρουνάκι

Ο 2ος ΚΥΚΛΟΣ

MH XAΣΕΤΕ ΤΟ ΝΕΟ DVD ME 5 ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ