Ιδιαίτερα κρίσιµη για τις εξελίξεις στον ∆ΟΛ θεωρείται αυτή η εβδοµάδα, καθώς µετά την παραγγελία από την εισαγγελέα ∆ιαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, για τη διερεύνηση τυχόν αµελειών ή παραλείψεων στην πορεία της εκκαθάρισης, φαίνεται ότι έχουν προκύψει στοιχεία που καταδεικνύουν σηµαντικά προβλήµατα, τα οποία µπορεί να οδηγήσουν ακόµη και στην επιστροφή της εντολής από τον εκκαθαριστή.

Στην περίπτωση αυτή, η σωτηρία του ∆ΟΛ είναι πολύ πιθανό να πέσει στο κενό.

Στο µεταξύ, η µεγάλη ενόχληση που προκάλεσε στον Ιβάν Σαββίδη και στο επιτελείο του το πρωτοσέλιδο της εφηµερίδας «Τα Νέα» µε τίτλο «Ο Ιβάν και τα νέα βοσκοτόπια» είναι γνωστή και µάλιστα εκφράστηκε δηµοσίως.

Ωστόσο φαίνεται πως πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον επιχειρηµατία δεν περιορίστηκαν εκεί, αλλά προχώρησαν και σε προειδοποιήσεις για «προγραφές» στον ∆ΟΛ εφόσον ο κ. Σαββίδης αποκτήσει ένα µέρος του Οργανισµού.

Σύµφωνα µε ασφαλείς πληροφορίες των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, άνθρωπος του προέδρου του ΠΑΟΚ, από εκείνους που έχουν εµπλακεί σε συζητήσεις µε τον «Πήγασο», έλεγε σε οµήγυρη ότι, αν προχωρήσει η εξαγορά του ∆ΟΛ, εκείνοι που έχουν την ευθύνη για τέτοιου είδους αρθρογραφία µάλλον θα πρέπει «να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους το έκαναν».

Μάλιστα, αυτή η εκδοχή ήταν από τις… κοµψότερες που ακούστηκαν και έδειχναν την οργή στο περιβάλλον Σαββίδη. Ο ίδιος άνθρωπος και µε αφορµή την περίπτωση των χρεών της ΣΕΚΑΠ, τα οποία η κυβέρνηση διέγραψε, έλεγε πως δεν υπάρχει συνολικό ενδιαφέρον για τον ∆ΟΛ αλλά επιµέρους, για το «Βήµα της Κυριακής» και το Mega, ενδεχοµένως και για τη συχνότητα του «Βήµα» FM.

Προσθέτοντας µάλιστα, προφανώς λόγω των µεγάλων οφειλών του Οργανισµού, ότι «δεν θέλουµε να µας συµβεί το ίδιο µε τη ΣΕΚΑΠ». Ενδιαφέρον έχει πάντως και η άποψη την οποία διατύπωσαν τις τελευταίες ηµέρες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στον χώρο της επικοινωνίας: «∆εν υφίσταται η εµπιστοσύνη στον Σαββίδη που νοµίζουν όλοι ότι υπάρχει. Και για λόγους που αφορούν την ιδιοσυγκρασία του αλλά και για λόγους που έχουν σχέση µε την ατζέντα του.

Εκείνος έχει την ατζέντα Πούτιν, ενώ η κυβέρνηση έχει επιλέξει µια δυτικόστροφη πορεία, η οποία δεν ταυτίζεται µε εκείνη του επιχειρηµατία». Μάλιστα, τα ίδια στελέχη σε συζητήσεις που είχαν έλεγαν πως «η κυβέρνηση δεν είχε ως τώρα… µαντίλι να κλάψει στον χώρο των media. Αυτό σηµαίνει πως, αν υπάρξουν κάποια Μέσα τα οποία θα είναι πιο υποστηρικτικά, ασφαλώς αυτό δεν θα είναι κακό.

Οχι όµως ταύτιση µε ένα συγκεκριµένο πρόσωπο». Πρέπει να σηµειωθεί πάντως πως αυτή η επιχειρηµατολογία ξεκίνησε να διατυπώνεται µετά τη συνέντευξη Σαββίδη στο protothema. gr και το γεγονός ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντιλήφθηκαν ενδεχοµένως πως όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη αυτή σε σχέση µε τον χώρο της πολιτικής κάθε άλλο παρά καλό έκαναν στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό προσωπικά.