Την περασμένη εβδομάδα ο διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, µε ανάρτησή του στο Facebook, χαρακτήρισε «αισχρό και εµετικό» ένα άρθρο του ΣΠΟΡ FM, που αναφερόταν στον παρατηρητή του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ.

Μια επίθεση διόλου τυχαία, που απλώς επιβεβαιώνει τις αλλαγές συσχετισµών σε επικοινωνιακό επίπεδο µεταξύ Σαββίδη και Αλαφούζου (και Μελισσανίδη). Αυτή η εξέλιξη σχετίζεται και αναµένεται να επηρεάσει πολλά από τα πρόσωπα-κλειδιά στην πάλαι ποτέ επικοινωνιακή ισχύ της «συµµαχίας».

Ας πάρουµε, όµως, τα πράγµατα από την αρχή...

Τα επικοινωνιακά «µπλοκ» των προέδρων των ΠΑΟ και ΠΑΟΚ βρίσκονται σε θέσεις µάχης τον τελευταίο καιρό, µε εκλεκτά στελέχη ωστόσο να είναι στη... µέση και να πρέπει να επιλέξουν στρατόπεδο.

Το SDNA, επικοινωνιακή ναυαρχίδα των συµφερόντων Σαββίδη, δυσκολεύτηκε πολύ να βρει πατήµατα όταν ξέσπασε ο πόλεµος µε τους πρώην συµµάχους. Βλέπετε, βασικά στελέχη της ιστοσελίδας έχουν εργασιακές σχέσεις µε όλους τους αντιπάλους. Ωστόσο, οι διαιτητικές ακρότητες υπέρ της οµάδας της Θεσσαλονίκης και εναντίον των άλλων δύο, στα παιχνίδια του Κυπέλλου, δεν άφησαν περιθώρια για µεσοβέζικες πρακτικές. Και ήδη φέρεται να ήρθαν οι πρώτες απώλειες. Μετά τη διαιτησία Κύζα στον ηµιτελικό ΠΑΟΚ-ΠΑΟ, το συγκρότηµα Αλαφούζου πήρε άµεσα θέση απέναντι στον Ιβάν.

Την Πρωτοµαγιά ο ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ Σταύρος Κόλκας ενηµέρωσε µέσω των social media ότι «κόπηκε ξαφνικά» από την εκποµπή «Kick Off» του ΣΚΑΪ (σ.σ. από το κανάλι του Φαλήρου άφηναν να διαρρέει ότι απλώς έληξε η σύµβασή του και δεν ανανεώθηκε).

Αµέσως, το πρωτοπαλλήκαρο της ΠΑΟΚτζίδικης επικοινωνίας, Κώστας Βασιλόπουλος (σ.σ. µεταξύ άλλων, µπροστάρης της «ασπρόµαυρης» εβδοµαδιαίας εφηµερίδας «Forza» και βασικός αρθρογράφοςopinion maker του SDNA), πήρε την... πάσα και έκανε ευθεία επίθεση στον ΣΚΑΪ και τον... Βασίλη Βέργη (Live Sport, ΣΠΟΡ F M , Σ Κ Α Ϊ , SDNA), επειδή µίλησε on air εναντίον του ΠΑΟΚ.

« Σ τ ο ν ΣΚΑΪ γιορτάζουν όλο τον χρόν ο τ η ν Πρωταπριλιά! Μ ε τ ο αζηµίωτο πάντα! Ξ έ ρ ε ι ο Βέργης...», έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, στέλνοντας το µήνυµα. Την Πρωτοµαγιά ο Βέργης έγραψε στο SDNA εναντίον του Κύζα και στη συνέχεια, στις 04/05, ένα κείµενο για Σπανούλη και Ρονάλντο (!). Εκτοτε, η... πένα του αγνοείται. Τα σενάρια που κυκλοφορούν στην πιάτσα να είναι δύο: Είτε το σύστηµα ΠΑΟΚ πέτυχε να εκδιωχθεί από το Μέσο είτε οι φίλοι του προσπαθούν να τον «κρύψουν», για να µην αντιµετωπίσει πρόβληµα.

ΕΝΟΧΛΗΣΗ. Από το σύστηµα του ΠΑΟΚ υπάρχει µεγάλη ενόχληση και για ακόµη ένα εκλεκτό µέλος, τον Αρη Ασβεστά (SDNA, ΣΠΟΡ FM, ΣΚΑΪ, «Ωρα των Σπορ»). Κυρίως επειδή η δική του στάση ήταν πιο σαφής και επιθετική από την αρχή: υπέρ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. Χωρίς περιστροφές και ακόµη και µε «µάχες» on air µε τους ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ. Η δική του περίπτωση, όµως, δεν είναι σαν του Βέργη. ∆εν είναι εύκολο να µπει στο περιθώριο ή να «φαγωθεί». Για διάφορους λόγους...

Το power game στο Μέσο συµφερόντων του Σαββίδη, όµως, δεν είναι τωρινό. Εχει παρελθόν. Και µάλιστα πολύ έντονο και γεµάτο ίντριγκα. Για παράδειγµα, τον Αύγουστο, µετά τις επιθέσεις του ΣΚΑΪ στον Σαββίδη, µε αφορµή τη διαδικασία για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας, είχε κυκλοφορήσει έντονα η φήµη ότι οι συνεργάτες και οι άνθρωποι του Ιβάν είχαν απαιτήσει να «φύγουν από το SDNA όλοι οι Παναθηναϊκοί» και ειδικά όσοι είχαν άµεση (εργασιακή) σχέση µε τα ΜΜΕ του Αλαφούζου.

Κάτι, ωστόσο, που δεν έγινε, οπότε µένει στην Ιστορία ως «ανυπόστατη φήµη». Αυτό που δεν είναι φήµη, αλλά συζητείται ανοιχτά εδώ και καιρό στη Θεσσαλονίκη είναι το γεγονός ότι τα επικοινωνιακά «καρντάσια», οι δηµοσιογράφοι που βρίσκονται κοντά στον οργανισµό ΠΑΟΚ και κάνουν το παιχνίδι του, δεν βλέπουν µε καλό µάτι το γεγονός ότι ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, «ένας Αθηναίος και Παναθηναϊκός», είναι το κουµάντο του βασικού επικοινωνιακού όπλου του συλλόγου και του Ιβάν.

Μάλιστα, κάθε φορά που ο επικεφαλής του SDNA βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και απολαµβάνει τη φιλοξενία των φίλων και υποστηρικτών του, οι εν λόγω «εργάτες του ΠΑΟΚ» ενοχλούνται και τον χτυπούν µε κάθε τρόπο στα «κέντρα εξουσίας» της οµάδας της πόλης τους. ∆ιότι στο δικό τους µυαλό «ΠΑΟΚάρχης» δεν µπορεί να είναι άλλος από εκείνους.

Και ήδη το «σκάψιµο» και οι πιέσεις σε παρασκηνιακό επίπεδο δίνουν και παίρνουν. Λογικό, λοιπόν, να βρίσκεται σε απόλυτη και εµφανή σύγχυση, αυτό το διάστηµα, ο διευθυντής του SDNA. Εξάλλου, δεν πρέπει να λησµονείται κάτι πολύ σηµαντικό: Από τη στιγµή που ο Σαββίδης δείχνει σαφή διάθεση να µπει δυναµικά στα ΜΜΕ και να µοιράσει... ζεστό ρωσικό χρήµα, όλοι όσοι βρίσκονται στην «αυλή» του σκοπεύουν να πάρουν ένα κοµµάτι από την πίτα. Με κάθε κόστος. Και για αυτό κάθε πόστο που είναι... εκτός φαµίλιας πρέπει να κατακτηθεί.