Προβληµατισµός υπάρχει στα υψηλά κλιµάκια του ΑΝΤ1 για την πορεία τόσο του τοµέα της ψυχαγωγίας όσο και της ενηµέρωσης του σταθµού. Ο Θοδωρής Κυριακού, ο οποίος έχει διαχειριστεί όλο το προηγούµενο διάστηµα µε µεγάλη επιτυχία τους δύο τοµείς, κάνοντας επιλογές που είχαν οδηγήσει το κανάλι σε µεγάλες πρωτιές, βλέπει ότι οι κινήσεις του τελευταίου διαστήµατος, αν και σηµαντικές από πλευράς επενδύσεων, δεν έχουν φέρει τα αποτελέσµατα που ο ίδιος επιθυµούσε.

Τις προηγούµενες ηµέρες πραγµατοποιήθηκε µια σύσκεψη µε την παρουσία του κ. Κυριακού, προκειµένου να γίνει ένας απολογισµός και να συζητηθούν διορθωτικές κινήσεις, στις οποίες ο «καπετάνιος» του καναλιού έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσµατικός. Το «καµπανάκι» στον ενηµερωτικό τοµέα και κυρίως στο δελτίο ειδήσεων, το οποίο µε την παρουσία του Νίκου Χατζηνικολάου και µε τον πολύ έµπειρο Γιάννη Μιχελάκη στη διεύθυνση ειδήσεων και ενηµέρωσης παρουσίασε από την αρχή του χρόνου µεγάλη άνοδο, χτύπησαν τα νούµερα τηλεθέασης το πρώτο δεκαπενθήµερο του Μαΐου σε επίπεδο ∆ευτέρας-Παρασκευής, όταν τα δελτία παίζουν µε το «βαρύ πυροβολικό» τους.

Το δελτίο του Alpha µε τον Αντώνη Σρόιτερ αυτό το δεκαπενθήµερο, σύµφωνα µε το aixmi.gr, συγκέντρωσε ποσοστό 22,7% (564.000 τηλεθεατές) µε τον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου να βρίσκονται στο 20,9% και τους 519.000 τηλεθεατές.

Ο Alpha σε σχέση µε τον Απρίλιο κέρδισε περίπου 1,5 µονάδα, ενώ ο ΑΝΤ1 είχε οριακή απώλεια της τάξης του 0,3%. Ακόµα πιο προβληµατικά είναι τα στοιχεία στα νεανικά κοινά, όπου ο ΑΝΤ1 παραδοσιακά υστερούσε του Alpha. Οµως πλέον η διαφορά που εµφανίζουν να έχουν τα δύο δελτία έχει µεγαλώσει πολύ.

∆υσκολίες υπάρχουν και στον τοµέα της ψυχαγωγίας, όπου επίσης επενδύθηκαν µεγάλα ποσά, καθώς ο «τυφώνας Survivor» δεν έχει επιτρέψει να πραγµατοποιήσουν τις αναµενόµενες επιδόσεις reality όπως το «Your Face Sounds Familiar».