ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Αποκτήστε τα αριστουργήματα της ελληνικής λογοτεχνίας, από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς σε υπερπολυτελείς συλλεκτικές εκδόσεις, όπως ακριβώς κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία!

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης - Γεώργιος Βιζυηνός – Ιωάννης Κονδυλάκης - Ανδρέας Καρκαβίτσας - Πηνελόπη Δέλτα & άλλοι πολλοί!

Μη χάσετε το ολοκαίνουριο βιβλίο της σειράς:
ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΟΛΥΛΑΣ

Ένα μικρό λάθος | Τα τρία φλωριά

Ο Ιάκωβος Πολυλάς γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1825 και ήταν γιος του νομικού και λόγιου Γεωργίου Πολυλά και της Ελένης Βούλγαρη. Η μακρόχρονη σχέση της οικογένειάς του με τον Διονύσιο Σολωμό, καθώς και η επιστήθια φιλία που ένωσε τον ίδιο με τον εθνικό μας ποιητή, ήταν καθοριστική για την εξέλιξη του Πολυλά. Η λογοτεχνική παραγωγή του Πολυλά είναι ελάχιστη, όχι όμως και η ποιότητα των έργων του. Αγαπούσε τη λαϊκή γλώσσα και τη δημοτική μούσα και διέθετε ένα πνεύμα ιδιαίτερα κριτικό και στοχαστικό. Τα διηγήματά του χαρακτηρίζονται από ένα ιδιαίτερο ύφος, προσέδωσαν δε στη νεοελληνική πεζογραφία μια ξεχωριστή χροιά, άγνωστη μέχρι τότε. Ο Ιάκωβος Πολυλάς προσπάθησε να πλάσει μια δημοτική γλώσσα, ικανή να εκφράσει ανώτερες έννοιες και υψηλά ιδανικά. Χρησιμοποίησε πλούσιο λεξιλόγιο και δημιούργησε δικούς του τύπους λέξεων, γι’ αυτό και θεωρείται ως ένα σημείο γλωσσοπλάστης.

Το διήγημα «Ένα Μικρό Λάθος» θεωρείται από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της ελληνικής λογοτεχνίας, με δύναμη στον λόγο και ζωντάνια στις εικόνες του. Η ιστορία εκτυλίσσεται στις αγροτικές περιοχές της Κέρκυρας, όπου ζει σε συνθήκες απόλυτης ανέχειας ένα φτωχό ανδρόγυνο. Η γυναίκα, για να βοηθήσει την κόρη της που ανησυχεί για το άρρωστο παιδί της, ενδίδει στα παρακάλια της δεύτερης και της δίνει όλα τα χρυσαφικά της. Ωστόσο, τα όσα ακολούθησαν τη βρήκαν εντελώς απροετοίμαστη…
Στο διήγημα «Τα Τρία Φλωριά» εικόνες ζωντανές αποκαλύπτουν χαρακτήρες διαφορετικούς που, μέσα από ενοχές αλλά και όνειρα, θα βρουν τις λύσεις για να σπάσουν το γόρδιο δεσμό μιας κληρονομημένης αδικίας. Ακόμη κι αν χρειαστεί να βοηθήσει σ' αυτό κι ένα καλόκαρδο φάντασμα.


---
ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ
FORTUNE

Η Λίστα 40 UNDER 40 2017
40 Έλληνες κάτω των 40, που καινοτομούν και διακρίνονται.

Διαβάστε ακόμα:
COFFEE ISLAND: Ποιος τρέχει την μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στην Ελλάδα
MΟΟSEND: Tα νεότερά τους θα έρθουν σύντομα… στο email σας
CELIA D: Όταν η επιχειρηματικότητα «παντρεύεται» την μόδα.
BRAINSTORM E: Εκεί που η τεχνολογία, η ενέργεια και η βιώσιμη ανάπτυξη συναντιούνται.

---
ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΕΙΡΑ σε DVD
H Πέππα το Γουρουνάκι
Ο 2ος ΚΥΚΛΟΣ

MH XAΣΕΤΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ DVD ME 4 ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ