ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΚΑΜΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Αποκτήστε τα αριστουργήματα της ελληνικής λογοτεχνίας, από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς σε υπερπολυτελείς συλλεκτικές εκδόσεις, όπως ακριβώς κυκλοφορούν στα βιβλιοπωλεία!

Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης - Γεώργιος Βιζυηνός – Ιωάννης Κονδυλάκης - Ανδρέας Καρκαβίτσας - Πηνελόπη Δέλτα – Ιάκωβος Πολυλάς & άλλοι πολλοί!

Μη χάσετε το νέο βιβλίο της σειράς:
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΕΟΤΟΚΗΣ
Η τιμή και το χρήμα

Πεζογράφος, ποιητής, μεταφραστής και διανοούμενος, ο Κωνσταντίνος Θεοτόκης είναι μία από τις μεγαλύτερες μορφές των ελληνικών γραμμάτων. Ένθερμος υποστηρικτής της δημοτικής, είναι ο πρώτος που εφαρμόζει συστηματικά τον ελεύθερο πλάγιο λόγο σε νεοελληνικό μυθιστόρημα. Τα περισσότερα έργα του Κωνσταντίνου Θεοτόκη χαρακτηρίζονται ως κοινωνικά και κρύβουν πάντα κάποιο μήνυμα. Ρεαλιστικός πεζογράφος, χειρίζεται άψογα τη γλώσσα, δημιουργεί δυνατούς διαλόγους, δίνει ολοζώντανες περιγραφές και εμβαθύνει στην ψυχολογία των ηρώων του, δημιουργώντας έτσι συναρπαστικά λογοτεχνήματα.

Στην Τιμή και το Χρήμα, και μέσα από τη ζωή της οικογένειας της σιόρας Επιστήμης, ο συγγραφέας μάς περιγράφει την πολιτική και ηθική διαφθορά της τότε εποχής (αρχές του 20ου αιώνα), τις διαφορές που χαρακτήριζαν τις κοινωνικές τάξεις και τη θέση της γυναίκας κατά την περίοδο εκείνη. Με ύφος απλό, ζωντανό και παραστατικό, ζωντανεύει αριστοτεχνικά την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Μαντούκι και περιγράφει το τρυφερό και αθώο ειδύλλιο της Ρήνης και του Ανδρέα, το οποίο θα χτυπηθεί θανάσιμα από την έλλειψη στοιχειώδους οικονομικής άνεσης.

----

ΤΑ BEST SELLER

TOY ΔΡ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

Δύο μοναδικά βιβλία από τον Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη, που θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε ποιες τροφές κάνουν καλό στον οργανισμό σας και να μάθετε πώς μπορείτε να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ & ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΜΕΝΟΥ

Παρουσιάζονται αναλυτικά οι συνταγές και τα εβδομαδιαία μενού για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά περισσότερες από 80 αυτοάνοσες παθήσεις όπως η θυρεοειδίτιδα hashimoto, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η σκλήρυνση κατά πλάκας, η ψωρίαση, η νόσος crohn, ο ερυθηματώδης λύκος, η λεύκη, το άσθμα και πολλές ακόμα!

Η θεωρία της «προστατευτικής» διατροφής για το ανοσοποιητικό και κατά των αυτοάνοσων νοσημάτων βασίζεται στον αέναο φυσικό μηχανισμό της «αντιμαχόμενης διαδικασίας» μεταξύ του καλού και του κακού, της φθοράς και της αντίστασης, της επίθεσης και της άμυνας. Επομένως, είναι απολύτως σημαντική η κατανόηση της σημασίας της ανοσοπροστατευτικής διατροφής στη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών λειτουργίας του ανοσοποιητικού, στην ουσιαστική αντιμετώπιση των αυτοάνοσων παθήσεων και, τελικά, στην επίτευξη μιας καλύτερης υγείας!

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Τα τελευταία χρόνια γνωρίζουμε τον απόλυτο ρόλο και τη σπουδαιότητα της βιταμίνης D και άλλων διατροφικών συστατικών στη ρύθμιση των λειτουργιών του ανοσοποιητικού. Ειδικά για τη βιταμίνης D, με δεδομένη τη βασική της ιδιότητά της να αποτελεί εκλεκτικό ρυθμιστή της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, είναι περίπου αναμενόμενη η κομβική εμπλοκή της βιταμίνης D στις αλλεργίες. Και βέβαια και στην περίπτωση των αλλεργιών (όπως και στις περισσότερες αυτοάνοσες διαταραχές) ισχύει το φαινόμενο που ονομάζεται delayed response ή delayed reaction (καθυστερημένη απάντηση ή αντίδραση). Αυτό ακριβώς εξηγεί το γιατί η έξαρση των συμπτωμάτων εμφανίζεται σχετικά καθυστερημένα

Αν λοιπόν αντιμετωπίζεται πρόβλημα αλλεργιών η λύση μπορεί να βρίσκεται στη διατροφή. Ενδεδειγμένη διατροφή λειτουργεί ως ανοσοπροστατευτικός παράγοντας, θωρακίζοντας τον οργανισμό έναντι της εποχικής αλλεργίας.