Την άσκηση κακουργματικών διώξεων για τα δάνεια της ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΕ ζητάει με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η Οικονομική Εισαγγελία. H παραγγελία για την άσκηση της ποινικής δίωξης αφορά τον Γιώργο Μπόμπολα και περισσότερα από 20 στελέχη τριών τραπεζών.

Η προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση διενεργήθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς. Αντικείμενο της ήταν να διαπιστωθεί εάν εξυπηρετούνται τα δάνεια συνολικού ύψους 160 εκατομμυρίων ευρω που είχε λάβει το 2006, το 2013 και το 2014 ο εκδοτικός όμιλος.

Η οικονομική ζημιά που φέρεται ότι υπέστησαν συνολικά οι τρεις τράπεζες, όπως προέκυψε από την προκαταρκτική εξέταση, ανέρχεται στα 80 εκατομμύρια ευρώ.

Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε και κατέληξε στην παραγγελία για την άσκηση της ποινικής δίωξης η οποία διαβιβάστηκε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο ο οποίος αναμένεται να την χρεώσει για εκτέλεση σε εισαγγελέα.

Για ηθική αυτουργία στην απιστία θα κληθούν να απολογηθούν όταν η δικογραφία περάσει στα χέρια ανακριτή διαφθοράς ο Γιώργος Μπόμπολας και άλλα διευθυντικά στελέχη της ΠΗΓΑΣΟΣ.