∆ύσκολες ώρες διανύει το πρακτορείο διανοµής «Ευρώπη» εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στον «Πήγασο» της οικογένειας Μπόµπολα.

Το προσωρινό λουκέτο στο «Εθνος», αλλά και στα υπόλοιπα Μέσα του Συγκροτήµατος όπως είναι λογικό είχε άµεσες παρενέργειες και στο «Ευρώπη». Το πρόβληµα οξύνεται από τη στιγµή που ο Φώτης Μπόµπολας δεν δείχνει διάθεση να ρίξει ζεστό χρήµα στην αύξηση µετοχικού κεφαλαίου που ήδη «τρέχει» στη συγκεκριµένη εταιρεία.

Ο διευθύνων σύµβουλος του πρακτορείου, Νίκος Παπαδόπουλος, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειµένου να αποτρέψει τη µαζική φυγή των πελατών, οι οποίοι, αντιλαµβανόµενοι το επερχόµενο αδιέξοδο, έχουν αρχίσει να προσεγγίζουν το έτερο πρακτορείο διανοµής. Με βάση τις εκτιµήσεις των τραπεζών, οι πιθανότητες να διασωθεί το «Ευρώπη» είναι κάτι λιγότερο από ελάχιστες, από τη στιγµή που δεν θα µπουν άµεσα χρήµατα στα ταµεία της επιχείρησης.

Οσοι γνωρίζουν τα δεδοµένα εκτιµούν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόµενο τις επόµενες τρεις εβδοµάδες, και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για τη φυγή τουλάχιστον δύο µεγάλων πελατών, το πρακτορείο διανοµής του Μπόµπολα να αντιµετωπίσει σοβαρό πρόβληµα ρευστότητας, που θα επηρεάσει τη χρηµατοδοτική ροή προς τις εκδοτικές επιχειρήσεις. Πάντως, µε τα σηµερινά δεδοµένα, ο εκδότης του «Εθνους» όχι µόνο δεν δείχνει διάθεση να επενδύσει στην επιχείρηση, αλλά, απεναντίας, δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι από τη στιγµή που δεν κυκλοφορούν οι εφηµερίδες του δεν έχει κανένα κίνητρο για να κρατήσει ζωντανό το «Ευρώπη».

Μάλιστα, αυτό φαίνεται ότι κατέστησε σαφές και στις τελευταίες συζητήσεις που είχε µε τις πιστώτριες τράπεζες. Από την πλευρά τους τώρα, οι τραπεζίτες δείχνουν αποφασισµένοι -όπως έγραψε την προηγούµενη εβδοµάδα το «Secret»να προχωρήσουν τη διαδικασία πλειστηριασµού του «Ευρώπη». Αυτό θα συµβεί αφού προηγουµένως θα έχουν καταγγελθεί και τα υπόλοιπα δάνεια της οικογένειας Μπόµπολα.

Από τη στιγµή που επιβεβαιωθεί η συγκεκριµένη εξέλιξη, τότε εκτιµάται ότι θα «τρέξουν» πολύ γρήγορα οι εξελίξεις, που θα σηµατοδοτήσουν την κυριαρχία του «Αργους» στον χώρο της διανοµής. Αλλωστε, αυτή είναι η ιδανική εξέλιξη για τις τράπεζες, που εδώ και καιρό πίεζαν τόσο την πλευρά Μπόµπολα όσο και την πλευρά Ψυχάρη για την ενοποίηση των δύο πρακτορείων διανοµής. Για την ιστορία και µόνο, αξίζει να σηµειωθεί ότι, εφόσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της εκκαθάρισης του ∆ΟΛ, το ποσοστό που θα διαθέτει στο «Αργος» ο επιχειρηµατίας Βαγγέλης Μαρινάκης θα ξεπερνά το 70%.

Σε σχέση τώρα µε το πελατολόγιο της «Ευρώπης», εκτιµάται ότι η πλειονότητα των εκδοτών θα έχει µετακινηθεί πριν από την 26η Ιουλίου, η οποία έχει προσδιοριστεί ως ηµεροµηνία πλειστηριασµού.