Τον αντικαταστάτη του Λάµπη Ταγµατάρχη στη θέση του διευθύνοντος συµβούλου της ΕΡΤ αναζητά η κυβέρνηση, αλλά, όπως πληροφορείται το «SECRET», οι βολιδοσκοπήσεις που είχαν γίνει µέχρι τα µέσα αυτής της εβδοµάδας σε ορισµένα γνωστά πρόσωπα του δηµοσιογραφικού χώρου που κινούνται πλησίον του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχαν κάποιο οριστικό αποτέλεσµα.

Η αναζήτηση συνεχίζει να γίνεται από το «πάνω ράφι», αλλά ο αριθµός των ανθρώπων που ανταποκρίνονται στις προϋποθέσεις που έχουν στο µυαλό τους εντός και εκτός Μαξίµου έχει πλέον περιοριστεί σηµαντικά. Μια πιθανότητα που εξετάζουν σοβαρά είναι να βρεθεί συνδυαστική λύση. Ηδη, οι αρµοδιότητες του διευθύνοντος συµβούλου έχουν περάσει στον πρόεδρο του ∆ιοικητικού Συµβουλίου, ∆ιονύση Τσακνή.

Αυτό δεν σηµαίνει πως µε τον ορισµό του αντικαταστάτη του Λάµπη Ταγµατάρχη θα περάσουν σε εκείνον και όλες οι αρµοδιότητες που είχε.

Κι αυτό γιατί ο κ. Ταγµατάρχης, όταν αποδέχθηκε την πρόταση που του έγινε το 2015, έβαλε ως όρο, που έγινε δεκτός, να έχει καίριες αρµοδιότητες σε πολλά επίπεδα. Εξετάζεται, λοιπόν, η πιθανότητα επιλογής ενός τεχνοκράτη στη θέση του διευθύνοντος συµβούλου και η ταυτόχρονη ενίσχυση των αρµοδιοτήτων του ∆ιονύση Τσακνή, αλλά και της οµάδας που ασχολείται µε την ενηµέρωση, µε επικεφαλής τους Παναγιώτη Τσούτσια και Βασίλη Ταλαµάγκα.

Μάλιστα, σύµφωνα µε τις πληροφορίες του «S», εφόσον προκριθεί αυτή η λύση, έχει ήδη βολιδοσκοπηθεί γνωστός δικηγόρος για τη θέση του διευθύνοντος συµβούλου και, ταυτόχρονα, η πιθανότητα επανένταξης του Σταύρου Καπάκου στα ηγετικά κλιµάκια του δηµοσιογραφικού δυναµικού της δηµόσιας τηλεόρασης.

Αξίζει να σηµειωθεί ότι ο Σταύρος Καπάκος ήταν ο µοναδικός εκπρόσωπος στο νέο ∆ιοικητικό Συµβούλιο της ΕΣΗΕΑ από το προσκείµενο στον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοδέλτιο και είχε αποχωρήσει µε αιχµές εναντίον του Λ. Ταγµατάρχη τον Οκτώβριο του 2016. Το αν θα εφαρµοστεί το συγκεκριµένο σχέδιο έχει πλέον να κάνει µε την εξάντληση των πιθανοτήτων να βρεθεί ένα πρόσωπο από το «πάνω ράφι», το οποίο σε κάθε περίπτωση πρέπει να έχει την έγκριση του Αλέξη Τσίπρα.

Οπως και να έχει, και σε αντίθεση µε το 2015, αυτή τη φορά ο πρωθυπουργός ενδιαφέρεται προσωπικά για το θέµα και είναι εκείνος που θα έχει τον τελικό λόγο. ∆εν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στο Μαξίµου το θέµα της Αγίας Παρασκευής βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην ηµερήσια διάταξη του στενού πρωθυπουργικού επιτελείου