Σύσσωμος ο κόσμος της τηλεόρασης αλλά και της πολιτικής αποχαιρετούν –ο καθένας με τον δικό του τρόπο- από χθες τον Μίνωα Κυριακού.  


Ο ισχυρός άνδρας των media έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής από καρδιακή προσβολή και, παρόλο που η υγεία του ήταν επιβαρυμένη, η είδηση προκάλεσε σοκ στους ανθρώπους που είχαν όλα αυτά τα χρόνια συνεργαστεί μαζί του.


Όλοι έχουν να θυμηθούν ένα καλό λόγο, μια όμορφη στιγμή, έναν άνθρωπο που έβλεπε μπροστά από την εποχή του και δεν έπαψε ποτέ να κάνει σχέδια για το μέλλον.

«Ο όρος σπουδαίος είναι λίγος να χαρακτηρίσει τον Μίνωα Κυριακού. Η σύνθετη χαρισματική του προσωπικότητα ακτινοβολούσε και ενέπνεε τους πάντες γύρω του. Μόνο καλά λόγια έχω να πω για αυτόν τον γίγαντα των ΜΜΕ»
Χρήστος Φερεντίνος

«Ο Μίνως #Κυριακού έγραψε ιστορία στη ναυτιλία & τα Media. Έζησα 17 χρόνια σε καράβι που κυβερνούσε σωστά & δίκαια. Καλό κατευόδιο πρόεδρε»
Γιώργος Καραμέρος

«Ήταν πάντα εκεί για όλους μας. Ανοιχτός στις πιο τρελές ιδέες, γενναιόδωρος, τρυφερός, πανέξυπνος, ευαίσθητος. Μπορούσες να κάνεις τα χειρότερα και να το αγνοήσει, μπορούσε όμως ένα λάθος βλέμμα, μια ασήμαντη λεπτομέρεια να προκαλέσει σεισμό. Έπαιρνε τηλ. 3 και 4 τα ξημερώματα στο μοντάζ κι έλεγε το κλασσικό: 'Παιδιά δεν έχεις, κυρά μου εσύ;'
Έλεγε στους μοντέρ: ‘διώξτε την να πάει να κοιμηθεί.’
Σ έκανε με τον τρόπο του να θέλεις να γίνεις καλύτερος, να προσφέρεις ακόμη περισσότερα. Σε ενέπνεε. Ήξερε και μπορούσε να ναι αρχηγός. Ένας αληθινός κύριος, που άνοιξε δρόμους στην τηλεόραση, πρωταγωνιστώντας σε μια εποχή που τελείωσε. Αντίο.»
Σεμίνα Διγενή

«Μόλις έμαθα τον θάνατο του φίλου μου Μίνωα Κυριακού. Η απουσία του θα φέρει πολλά δάκρυα και συναισθηματικό κενό στον κόσμο της τηλεόρασης. Ήταν στον Άγιο Αιμιλιανό για τα βαφτίσια του παιδιού του Θοδωρή και έχει ήδη διακομιστεί στο Ιατρικό Κέντρο. Η σελίδα αυτή, μαζί μου, θα πενθήσει την απώλεια του και θα τιμήσει τη μνήμη του και την κοινή μας πορεία από το 1989. Ήταν ρομαντικός οραματιστής και ο πρώτος και τελευταίος γνήσιος καναλάρχης»
Νίκος Μαστοράκης

«Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του Μίνωα Κυριακού, ενός διακεκριμένου επιχειρηματία με μακρά και επιτυχή δραστηριότητα, ιδιαίτερα στους τομείς των μέσων ενημέρωσης και της ναυτιλίας. Θερμά συλλυπητήρια στα παιδιά και τους οικείους του».
Νίκος Βούτσης


«Με μεγάλη λύπη πληροφορήθηκα την απώλεια του Μίνωα Κυριακού. Υπήρξε ένας άνθρωπος με όραμα, αρχές και ιδανικά. Σημάδεψε με την πορεία του την επιχειρηματική ζωή του τόπου για πολλές δεκαετίες.
Μετά από μια επιτυχημένη διαδρομή στο χώρο της ναυτιλίας, προχώρησε στην ίδρυση του τηλεοπτικού σταθμού “ANT1”, συνεισφέροντας σημαντικά στην αντικειμενική ενημέρωση, τον πλουραλισμό και την πολυφωνία.
Στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια»
Κυριάκος Μητσοτάκης

«Δημιουργικός, δυναμικός, εξαιρετικός επιχειρηματίας και οικογενειάρχης, ο Μίνως Κυριακού έφυγε ξαφνικά από κοντά μας», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Υπήρξε πρωτοπόρος με ό,τι ασχολήθηκε, από τη ναυτιλία έως και τα ΜΜΕ, αφήνοντας σε όλα την προσωπική του σφραγίδα. Η ίδρυση, δημιουργία και λειτουργία του ΑΝΤ1 από τον Μίνωα Κυριακού υπήρξε σταθμός για την ενημέρωση και ψυχαγωγία στη χώρα μας. Με ιδιαίτερη συγκίνηση λόγω της ειλικρινούς και πολυετούς φιλίας μας εκφράζω στην οικογένειά του τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια».
Αντώνης Σαμαράς

«Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου θλίψη για την απώλεια του Μίνωα Κυριακού.
Υπήρξε ένας δραστήριος και καινοτόμος επιχειρηματίας στη Ναυτιλία και στα Μέσα Ενημέρωσης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Αποτέλεσε έναν από τους βασικούς θεμελιωτές της ιδιωτικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη συμβολή στην ενημέρωση και στην πολυφωνία.
Μα πάνω από όλα ήταν ένας ζεστός άνθρωπος, ένας στοργικός πατέρας, ένας καλός φίλος.
Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, αλλά και στη μεγάλη οικογένεια του ΑΝΤ1.»
Φώφη Γεννηματά

«Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Μίνωα Κυριακού. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ο εκλιπών υπήρξε σημαντική προσωπικότητα στον επιχειρηματικό τομέα και είχε πολυσχιδή δραστηριότητα. Αφήνει ένα σπουδαίο έργο και μια βαριά παρακαταθήκη στα παιδιά του, ως συνεχιστές αυτής της επιτυχημένης πορείας».
Βασίλης Λεβέντης


«Ο Μίνως Κυριακού πρωταγωνίστησε στην επιχειρηματική ζωή του τόπου και διέγραψε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στο χώρο της ναυτιλίας και των ΜΜΕ. Άνθρωπος με αγάπη για τη χώρα, ανοιχτό πνεύμα και διάθεση προσφοράς άφησε σημαντικό έργο σε πολλούς τομείς. Με την ίδρυση του ΑΝΤ1 συνέβαλε σημαντικά στην πλουραλιστική ενημέρωση στη χώρα»
Ποτάμι

«Ο Μίνως Κυριακού επί δεκαετίες κινήθηκε στον ευαίσθητο χώρο των ΜΜΕ με αξιοπρέπεια, μετριοπάθεια και θεσμική αντίληψη. Ήξερε να διαχωρίζει το πεδίο της επιχειρηματικής δράσης από το πεδίο της πολιτικής. Είχε ανοικτό διεθνή ορίζοντα και δραστηριοποιήθηκε με άνεση και επιτυχία σε πολλούς τομείς. Ήταν πάντα έτοιμος να βοηθήσει σε θέματα που θεωρούσε εθνικής σημασίας.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους συνεργάτες του».
Ευάγγελος Βενιζέλος


«Ο Μίνως Κυριακού, ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και ιδρυτής του ομώνυμου ομίλου υπήρξε από τους πρωτεργάτες που έβαλαν τα θεμέλια της ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης και της εγχώριας τηλεοπτικής βιομηχανίας, συμβάλλοντας στον πλουραλισμό της ενημέρωσης. Πολλοί δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και άνθρωποι του θεάματος ξεκίνησαν την καριέρα τους στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του»
Ανεξάρτητοι Έλληνες