Την έκδοση ηµερήσιας πολιτικής εφηµερίδας προχωρά το αµέσως προσεχές διάστηµα ο ιδιοκτήτης του επιτυχηµένου οικονοµικοπολιτικού site, liberal. gr, Θανάσης Μαυρίδης.

Ο έµπειρος δηµοσιογράφος έχει λάβει εδώ και αρκετό καιρό τη σχετική απόφαση και απλώς αναζητούσε το κατάλληλο timing, για την έκδοση του φύλλου.

Ηδη, έχει κατοχυρώσει τον τίτλο της εφηµερίδας, η οποία θα ονοµάζεται «Φιλελεύθερος Τύπος», παραπέµποντας ευθέως στο όνοµα του οµώνυµου διαδικτυακού τόπου. Αµέσως µετά τον ∆εκαπενταύγουστο έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές µε δηµοσιογράφους, προκειµένου να συγκροτηθεί η οµάδα που θα στελεχώσει την εφηµερίδα. Οπως, είναι λογικό το έντυπο θα κινείται στον χώρο της Ν.∆., ενώ θα έχει ξεκάθαρη αντικυβερνητική κατεύθυνση.

Οι συντελεστές του φύλλου, φιλοδοξούν να εκδώσουν µια ηµερήσια εφηµερίδα που θα εκφράζει τις θέσεις που διατυπώνει η Ν.∆. του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γι’ αυτό και επελέγη ο συγκεκριµένος τίτλος, που δείχνει ξεκάθαρα το στίγµα της. Για το υπό έκδοση φύλλο, φαίνεται ότι είναι ενήµερος εκτός των άλλων και ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, ο οποίος συνεργάζεται ατύπως µε τον ιδιοκτήτη του liberal. Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήµως, ο Θανάσης Μαυρίδης, ανήκει στην κατηγορία των µυστικοσυµβούλων του Κυριάκου Μητσοτάκη, διαδραµατίζοντας σηµαντικό ρόλο στη διαµόρφωση τη στρατηγικής που ακολουθεί η Ν.∆.

Η νέα εφηµερίδα θα δώσει έµφαση στην αρθρογραφία, στις συνεργασίες µε ξένα έντυπα, ενώ θα έχει πλούσιο επιχειρηµατικό και οικονοµικό ρεπορτάζ. Οπως, είναι λογικό η πλειονότητα του stuff θα προέρχεται από το προσωπικό που εργάζεται ήδη στο liberal.gr. Η έκδοση του «Φιλελεύθερου Τύπου», αποτελεί την δεύτερη εκδοτική προσπάθεια του Θανάση Μαυρίδη, αφού ως γνωστόν υπήρξε ο δηµιουργός της οικονοµικοπολιτικής εφηµερίδας «Κεφάλαιο» του Θεοχάρη Φιλιππόπουλου. Σε σχέση τώρα µε τη χρηµατοδότηση του εγχειρήµατος, είναι ξεκάθαρο ότι δεν συνδέεται σε καµία περίπτωση µε τον επιχειρηµατία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος διατηρούσε εξαιρετικές επαφές µε τον πολύπειρο οικονοµικό συντάκτη.

Η αλήθεια είναι ότι το διαδικτυακό εγχείρηµα, είχε αρκετά µεγάλη επιτυχία, γεγονός που παρέχει τη δυνατότητα της σχετικής αυτονοµίας στους ιδιοκτήτες της νέας εφηµερίδας. Πάντως, το γεγονός ότι σ’ αυτή τη φάση, έρχεται να εκδοθεί ένα ακόµη κεντροδεξιό φύλλο, ενισχύει την άποψη όσων λένε, ότι η πλειοψηφία των αναγνωστών κινούνται στον συγκεκριµένο χώρο. Τέλος και σε σχέση µε το χρονοδιάγραµµα έκδοσης, οι πληροφορίες θέλουν τον Θανάση Μαυρίδη, να επιθυµεί η εφηµερίδα να έχει κρεµαστεί στα περίπτερα πριν από τα τέλη Οκτωβρίου.