Να «εξοβελίσει» τους διαπιστευµένους δηµοσιογράφους από την αίθουσα του Υπουργικού Συµβουλίου επέλεξε για ακόµη µία φορά το Μέγαρο Μαξίµου στη συνεδρίαση που πραγµατοποιήθηκε την περασμένη εβδοµάδα.

Τόσα χρόνια είθισται πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση να µπαίνουν µέσα για δύο-τρία λεπτά οι φωτογράφοι για να τραβούν κάποια ενσταντανέ και αντιστοίχως οι δηµοσιογράφοι, για να έχουν µια εικόνα τού τι επικρατεί στην αίθουσα και να αλιεύσουν κανένα παραπολιτικό.

Αυτή η ολιγόλεπτη διαδικασία τηρούνταν πάντα από όλους τους προέδρους των κυβερνήσεων, ανεξαρτήτως κόµµατος. Τον τελευταίο καιρό, όµως, τα πράγµατα ήταν διαφορετικά.

Οι αστυνοµικοί στην είσοδο της αίθουσας, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο της Βουλής, άφησαν µεν να µπουν κανονικά οι φωτορεπόρτερ και η κάµερα της ΕΡΤ για να τραβήξει πλάνα, όχι όµως και οι διαπιστευµένοι κοινοβουλευτικοί συντάκτες.

Στο ερώτηµα «Γιατί συµβαίνει κάτι τέτοιο», η απάντησή τους ήταν: «Αυτές τις εντολές έχουµε»! Ανάλογο περιστατικό είχε συµβεί και στο Υπουργικό Συµβούλιο του Ιουλίου.