Οι πρώτες τριβές µεταξύ ∆ηµήτρη Μάρη και Ιβάν Σαββίδη φαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι προετοιµασίες για την έκδοση του «Έθνους» και του «Έθνους της Κυριακής», αλλά και για το νέο «Έψιλον», που φιλοδοξούν να εκπέµπει από την 1η Ιανουαρίου 2018. «∆εν µπορεί άλλος να βάζει τα χρήµατα και άλλος να έχει το απόλυτο µάνατζµεντ» είπε σε µία από τις τελευταίες συναντήσεις που έγιναν στέλεχος της πλευράς Σαββίδη, κάνοντας έτσι σαφές ότι υπάρχουν ακόµα ανοιχτά θέµατα και µια υφέρπουσα καχυποψία.

Σηµείο τριβής φαίνεται ότι αποτελεί η εµµονή του οµογενούς επιχειρηµατία να υπάρξει µεγάλη προβολή της Θεσσαλονίκης στις εφηµερίδες του νέου οµίλου. Ήδη, φαίνεται ότι προχώρησε σε προσλήψεις περίπου δέκα προσώπων που θα έχουν έδρα τη Θεσσαλονίκη και θα συµµετέχουν στη διαχείριση του νέου project µε τη βάση τους εκεί. Η εµµονή αυτή της πλευράς Σαββίδη έχει προκαλέσει τις πρώτες αντιδράσεις του κ. Μάρη και των ανθρώπων του, κυρίως από το εµπορικό τµήµα. Το επιχείρηµά τους είναι ότι οι εφηµερίδες της Αθήνας, ακόµα κι αν ένα τόσο µεγάλο κοµµάτι της ύλης τους αφορά τη Βόρεια Ελλάδα, δεν πουλάνε ιδιαίτερα εκεί και άρα δεν θα υπάρξει αγορά που θα τους καλύψει τη διαφήµιση που θα χάσουν.

Λέγεται, µάλιστα, ότι σε κάποια από τις τελευταίες συναντήσεις υπήρξε ένταση όταν στέλεχος της πλευράς Σαββίδη πρότεινε το «Έθνος» να κυκλοφορεί µε δύο εξώφυλλα. Το βασικό στην πρώτη σελίδα και το δεύτερο στην τελευταία, το οποίο όµως να είναι αποκλειστικά βορειοελλαδίτικο. Η πρόταση προκάλεσε χαµόγελα, αλλά και εκνευρισµό. Ένα ακόµα θέµα είναι ότι ο Ιβάν Σαββίδης επιθυµεί να βρίσκονται περισσότερα πρόσωπα της δικής του επιρροής στη συνδιοίκηση του νέου οµίλου, καθώς µέχρι τώρα η στελέχωση σε επίπεδο κορυφής θεωρείται από τον ίδιο ετεροβαρής.

Σε κάθε περίπτωση, το υπάρχον σχέδιο είναι να κυκλοφορήσουν οι εφηµερίδες δύο εβδοµάδες µετά τη ∆ιεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης, κάτι που θεωρούν ρεαλιστικό, αφού προηγηθεί µία διαφηµιστική εκστρατεία που τώρα αποφασίζεται η έκταση που θα έχει. Ωστόσο, πέραν του εν λόγω µετώπου, ο ∆ηµήτρης Μάρης δεν κρύβει -όπως λένε οι «παροικούντες την Ιερουσαλήµ»- τον εκνευρισµό του για το γεγονός ότι δεν έχει υλοποιήσει µέχρι στιγµής τις υποσχέσεις για τη στήριξη αυτού του υπό δηµιουργία φιλοκυβερνητικού µιντιακού πόλου, καθώς και τα αντίστοιχα συµφωνηθέντα µε την πλευρά του επιχειρηµατία.

Υπενθυµίζεται πως το αφεντικό της 24MEDIA έχει εδώ και καιρό ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας µε το Μέγαρο Μαξίµου, το οποίο ενθάρρυνε την περαιτέρω εµπλοκή του στα ΜΜΕ, αλλά και τις συζητήσεις του µε τον Ιβάν Σαββίδη. Πάντως, οι σχέσεις του Μάρη µε την κυβέρνηση, αλλά και ο τρόπος µε τον οποίο θα εξελιχθεί η συµπόρευσή του µε τον µεγαλοµέτοχο του ΠΑΟΚ, θα έχουν πολύ µεγάλο ενδιαφέρον το αµέσως επόµενο χρονικό διάστηµα.

Εξάλλου, δεν θα πρέπει να λησµονείται ότι, όπως έγραφε και η στήλη την προηγούµενη εβδοµάδα, ο τελευταίος επιχειρεί να αξιοποιήσει τις όποιες επαφές του ∆ηµήτρη Μάρη στην Πειραιώς, στην προσπάθειά του να γεφυρώσει το χάσµα του µε τη «γαλάζια» ηγεσία.