Πρώτα τα «Παραπολιτικά» είχαν αποκαλύψει την πρόθεση του έµπειρου δηµοσιογράφου Θανάση Μαυρίδη να προχωρήσει (άµεσα) στην έκδοση ηµερήσιας πολιτικο- οικονοµικής εφηµερίδας.

Μάλιστα, λίγες ώρες µετά τη σχετική αποκάλυψη, ο ιδιοκτήτης του επιτυχηµένου site liberal.gr, µιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθµό news247, έσπευσε να επιβεβαιώσει τη σχετική πληροφορία. Και ενώ όλα ήταν έτοιµα για την έκδοση του «Φιλελεύθερου», εσχάτως φαίνεται ότι επικρατούν δεύτερες σκέψεις στο µυαλό των συντελεστών της συγκεκριµένης εκδοτικής προσπάθειας.

Την προηγούµενη εβδοµάδα γράφαµε ότι τελικά η εφηµερίδα θα είχε µόνο κυριακάτικη έκδοση. Ωστόσο, µε άρθρο του ο Θανάσης Μαυρίδης αποφάσισε να απευθυνθεί µε ειλικρίνεια στο αναγνωστικό του κοινό, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόµενο να µην αποτολµήσει την εκδοτική προσπάθεια. Όπως αναφέρει, ο βασικός λόγος έχει να κάνει µε το γεγονός ότι δεν είναι ευνοϊκές οι συνθήκες στην αγορά για ένα ακόµη εγχείρηµα στον χώρο του Τύπου.

Όσοι, λοιπόν, γνωρίζουν το παρασκήνιο παραδέχονται ότι όντως ο λόγος για τον οποίο φαίνεται να αναστέλλονται τα σχέδια της έκδοσης εφηµερίδας από τον δηµοσιογράφο και µυστικοσύµβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη συνδέεται αποκλειστικά µε την αδυναµία να εξασφαλίσει τους οικονοµικούς πόρους που θα διασφάλιζαν την οµαλή λειτουργία της. Από τη στιγµή που δεν κατέστη αυτό δυνατόν, ο έµπειρος συνάδελφος αποφάσισε να µην προχωρήσει στην έκδοση του φύλλου.

Αυτό σηµαίνει ότι θα ρίξει το βάρος του στο επιτυχηµένο site liberal.gr και στην αρθρογραφία του στην εφηµερίδα «Πρώτο Θέµα» των Αναστασιάδη - Καραµήτσου.