Μετά την αποχώρηση του Σταμάτη Μαλέλη από τη θέση του γενικού διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ΣΚΑΪ, ο ιδιοκτήτης Γιάννης Αλαφούζος και η νέα διευθύνουσα σύμβουλος Εύη Κουτσαυτάκη τα αλλάζουν όλα.

Στην κορυφή της πυραμίδας τοποθετήθηκε, όπως είναι ήδη γνωστό, ο οικονομικός συντάκτης Νίκος Φιλιππίδης. Το νέο στοιχείο είναι ότι ορίζεται και διευθυντής ειδήσεων - που μέχρι τώρα δεν υπήρχε. Τη θέση αναλαμβάνει ο Γιάννης Αδαμίδης, έως τώρα αρχισυντάκτης των δελτίων του σταθμού.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, περιορίζεται ο ρόλος της διευθύντριας σύνταξης Λίας Παρασκευά. Αν και διατηρεί τον τίτλο της, αναλαμβάνει «να ενοποιήσει και να αναβαθμίσει τα desk τηλεόρασης, ραδιοφώνου και internet σε ένα integrated newsroom στα πρότυπα διεθνών οργανισμών», όπως αναφέρει ανακοίνωση του καναλιού. Και προσθέτει ότι διευθυντής του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ 100,3 διατηρείται ο Νίκος Ανδρίτσος, ο οποίος υπηρετεί πιστά για πολλά χρόνια τον σταθμό και με πολύχρονη παρουσία στις Βρυξέλλες.

«Βασικός άξονας των αλλαγών είναι η εξέλιξη και η αξιοποίηση του στελεχιακού δυναμικού του ομίλου, αλλά και η ανανέωση προκειμένου ο σταθμός να ανταποκριθεί στις αλλαγές στον χώρο των media», καταλήγει.

aixmi.gr